Gazete Vatan Logo

Havada karada işbirliği!

THY, uçuş noktalarında çözüm ortaklığı için anlaşma imzaladı

THY ve Avis&Bugdet işbirliğiyle THY’den bilet alanlar dünyada 200’den fazla noktada yüzde 25’e varan indirimle araç kiralayacak.

Otokoç Otomotiv, dünya devi Avis&Budget Grup ile dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), yurtiçi ve yurtdışı uçuş noktalarında çözüm ortaklığı için anlaşma imzaladı. Fly&Drive ile THY müşterileri internet sitesinden rezervasyon yaptığında dünyada 200’den fazla noktada indirimli şekilde araç kiralayabilecek.

İşbirliğinin duyurulduğu toplantıda konuyan Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, hava ve karayolunu birleştiren bu anlaşmayla Türkiye’de ve dünyada sektörlerinin öncüsü, alanlarında lider 3 markanın güçlerini birleştirdiğini söyledi. Avis ve Budget’ın Türkiye’de Otokoç Otomotiv çatısı altında hizmet verdiğini belirten Çimen, “Otokoç Otomotiv, 5 bin 100 adedi kısa süreli olmak üzere toplam 20 bin 500 adet araç parkı ile araç kiralama sektörünün en büyük oyuncusu. Kısa dönemli kiralamada, pazarda (yerel firmalar hariç) Otokoç Otomotiv, Avis-Budget markalarıyla yüzde 50 pazar payına sahip” dedi.


Cirolar da artış olacak

THY Genel Müdürü Temel Kotil de anlaşma ile hava ve karayolu ulaşımında kalitenin birbirine entegre olacağını vurguladı. Kotil, “THY olarak şu an 220’den fazla noktaya uçuş yapıyoruz. Bu rakamla dünya lideriyiz. 2020’de 300 uçuş noktası ve 90 milyon yolcuya ulaşacağız” diye konuştu.

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ise anlaşma ile sadece Türkiye’de cirolarında yüzde 10’luk artış yaşanacağını açıkladı.


Türkiye’de %25, dışarıda %15 indirim

Fly&DrIve ile THY müşterileri uçak biletini satın aldıktan sonra çıkan ekranda uygun fiyatlarla araç kiralayacak ve yoluna otomobille devam edecek. Anlaşma ile yurtiçindeki kiralamalarda yüzde 25’lere, yurtdışı noktalarda ise yüzde 15’e varan indirimler yapılacak. Anlaşma uyarınca, ayrıca bazı dönemlerde daha büyük kampanyalar da düzenlenecek.


2020’de hedef İstanbul’a 30 milyon turist çekmek

İstanbul’un geçen yıl 10 milyon turist çektiğini hatırlatan THY Genel Müdürü Temel Kotil, söz konusu işbirliğinin bu rakamı daha da artıracağını söyledi. Kotil, şöyle konuştu: “Dünyada turizmde büyüme oranı yüzde 5’lerdeyken İstanbul’da artış yüzde 17 oldu. 2020 yılında 30 milyon turist hedefleniyor. Bu turistler Londra’ya, Paris’e giderken şimdi İstanbul’a geliyor. Eurasia yani ‘Asya ve Avrupa’nın kültür başkenti İstanbul’dur’ diyoruz. Yeni havaalanı 150 milyon yolcu kapasitesiyle bunu gerçekleştirecek. Biz de THY olarak 2020 yılında 375 uçakla destek olacağız.”

Haberin Devamı