Gazete Vatan Logo

Havada dehşet anları!

Air France uçağının düştüğü saatlerde Dalaman’dan havalanan ve İrlandalı turistleri taşıyan Airbus A320-200 uçağı, bir Türk askeri uçağıyla havada burun buruna geldi

Dünya, halen geçtiğimiz pazartesi günü 228 yolcusuyla Atlas Okyanusu’na gömülen Airbus uçağının düşüş nedenini sorgularken, aynı saatlerde Türkiye üzerinde de felaketin eşiğinden dönüldüğü bildirildi. İrlanda’da yayınlanan Belfast Telegraph gazetesi, birinci sayfasından verdiği haberde, Türkiye tatilinden dönen İrlandalı turistlerin Dalaman’dan havalandıktan sadece birkaç dakika sonra ölümle burun buruna geldiğini ileri sürdü. Thomson tatil şirketiyle Marmaris’te tatil yapan turistler, şirketin kiraladığı Skyservice Airlines’a ait Airbus A320-200 tipi yolcu uçağıyla pazartesi sabahı Belfast’a gitmek üzere havalandı. BY-589 sefer sayılı uçak kalkıştan birkaç dakika sonra bir Türk uçağıyla karşı karşıya gel di. İrlandalı pilot, çarpışmadan kurtulmak için yükseklik düşürerek uçağı yana yatırdı. Hatta bir yolcu bu durumu, “Pencereden bakarken motor yanımızdaydı, bir daha baktığımda tam altımızdaydı” diye anlattı. İki uçağın teğet geçmesiyle oluşan türbülans yolcu uçağını 30 saniye boyunca yüzlerce metre düşürdü. Bir yolcu, “Uçaktaki herkes bağırıyordu. Yetişkin erkekler bile ölüm korkusuyla ağlıyordu” dedi.


DHMİ: Abartıyorlar


DEVLET Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, İngiliz Hava Yolları’na ait yolcu uçağının, kalkıştan bir dakika sonra Türk askeri uçağıyla burun buruna geldiği iddialarını yalanladı. VATAN’a konuşan bir DHMİ yöneticisi, “Uçak, 91 nolu tatbikat sahasında tatbikat yapan Casa CN-235 uçağının bin 500 feet (457 metre) üzerinden geçmiş. Dolayısıyla bu yükseklik hiçbir tehlike oluşturmamaktır. Tehlike olmadığı için rapor tutulmadı.”

‘Terörist eylem gözardı edilmiyor’

FRANSA Savunma Bakanı Herve Morin, Fransız Havayolları Air France’a ait Airbus yolcu uçağının Rio-Paris seferini yaparken Atlas Okyanusu üzerinde kaybolmasını izah edebilmek için terörist varsayımının göz ardı edilmediğini söyledi. Öte yandan Air France’ın Brezilya temsilciliğinden yapılan açıklamada, 5 gün önceki trajedinin ardından havayolu şirketinin “AF 447” sayılı Rio-Paris seferinin sayısının “AF 445” olarak değiştirildiği bildirildi.

Bulunan parçalar düşen uçağın değil

BREZİLYA Deniz Kuvvetleri’nin Atlas Okyanus’undan çıkardığı ve Fransız Hava Yolları Air France’a ait Airbus uçağına ait olduğu belirtilen enkaz parçalarının, bu uçağa ait olmadığı bildirildi. Brezilya Hava Kuvvetleri sözcüsü General Ramon Borges Cardoso, “Şu ana kadar uçağa ait hiçbir parça çıkarılmadı” dedi. Bu arada Fransa Ulaştırma Bakanı Dominique Bussereau da, bu açıklamaları doğrulayarak, bunun “kötü bir haber olduğunu” kaydetti.






Haberin Devamı