Gazete Vatan Logo

Havacılıkta tarih yazdık

Türkiye’nin havacılıkta tarih yazdığını söyleyen THY Genel Müdürü Kotil, “Asıl hikaye şimdi başlıyor. 3. Havalimanı dünyayı etkileyecek. 2035’te 260 milyon yolcuyu ağırlayacak” dedi.

Havacılıkta tarih yazdık

Türkiye’nin havacılıkta lider oyuncu olmasını hedeflediklerini belirten THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, “3. Havalimanı dünya tarihini etkiliyor. Hesaplarımıza göre 2035 yılında 3. Havaalanı’nda ki yıllık yolcu sayısı yıllık 260 milyon olacak. Dünyada şu an yıllık 3.3 milyar yolcu var. Önümüzdeki 20 yıl içinde 7 milyarı geçmesi bekleniyor. Hiçbir sektör bu kadar hızlı büyümüyor” dedi. Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda düzenlenen İstanbul HUB Semineri’nde konuşan Kotil, şunları kaydetti:

Rakibi yakaladı

“Türkiye’nin iç hatlar yolcu sayısında 10 kat artış oldu. İç hatlar yolcu sayısında Türkiye, Almanya’yı yakaladı. Türkiye havacılık sektöründe son 10 yılda tarih yazdı. Asıl hikaye bundan sonra başlıyor. Bundan sonraki hikayenin önemli kısmı 3. Havalimanımız. Havalimanlarımız dolmuş taşmış durumda. Bu tıkanıklığı da 2 yıl içinde 3. Havalimanı aşacak.”

THY yüksekten uçtu

Türk Hava Yolları’nın (THY) yolcu sayısı, Ocak-Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 10.3 artarak 14.2 milyona yükseldi. THY’nin ilk çeyrekte yolcu sayısındaki artış iç hatlarda yüzde 11.4, dış hatlarda yüzde 9.4 oldu. Dış Hatlar Business/Comfort Class yolcu sayısı ve dıştan dışa transfer yolcu sayılarında da Ocak-Mart 2015 dönemine göre yüzde 1.9 ve yüzde 22 artış sağlandı.

Haberin Devamı

2 adet VIP uçak alıyor

THY, VIP hizmetlerde kullanmak üzere birer adet Gulfstream G450 ve Gulfstream G550 uçağını satın almaya karar verdi. G550 19 yolcuyu taşıyabiliyor ve hiç durmadan 12 bin 500 km bir başka deyişle 12 saat uçabiliyor. G450 ve G550, emekli edilen TC-ATA ve TC-GAP uçaklarının yerini alacak.