Gazete Vatan Logo

Havaalanının adını açıkladı

Vali Dursun Ali Şahin, Ordu-Giresun arasına yapılacak olan havaalanına, Çotanak, Gülaziz veya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adının verileceğini belirtti

GİRESUN Valisi Dursun Ali Şahin, Halk Eğitim Merkezi ziyaretinde okuma yazma kursuna giden kadınlara üç çocuk tavsiyesinde bulunarak, "Atatürk öyle demiş. Biri anne, biri baba, biri de devlet için. Nüfusun artmasında yarar var" dedi. Şahin, Ordu-Giresun arasına yapılacak olan havaalanına da, Çotanak, Gülaziz veya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adının verileceğini belirtti.

Vali Şahin, Milli Eğitim Müdürü Halit Azizoğlu ile birlikte Halk Eğitim Merkezi’ne giderek incelemelerde bulundu. Okuma yazma öğrenenlerin sınıfına giren Vali Şahin, kursa katılan Emine ve Ali Soydemir çifti, Mehmet Şahin ile oğlu Halil Şahin ve Almanya’dan izine geldiği öğrenilen Fatma Usta ile bir süre sohbet etti. Daha sonra da Ayşe Alaca ile kızı Fatma Tiftik’in yanına gelen Vali Dursun Ali Şahin, "Yaşınız kaç olursa olsun buraya gelme aşkı sizi okutur. Severek gelirseniz hedefe ulaşırsınız" dedi. Vali Şahin, kaç çocuğu olduğunu sorduğu Ayşe Alaca’dan, ’dokuz’ cevabını alınca, "İkiz var mı ? Çocuklarına söyle, onlar da en az üç çocuk yapsın. Atatürk öyle demiş. Biri anne, biri baba, biri de devlet için. Nüfusun artmasında yarar var" diye konuştu.

"HABER DEĞERİ OLAN BUDUR"

Greyder operatörlüğü ve aşçılık kurslarını ziyaret ederek bilgiler alan Vali Şahin, basın mensuplarına da değerlendirmelerde bulundu ve Giresun’da yüzde 89 civarında olan okur yazar oranını 2012 yılında yüzde 93-94’lere çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Şahin, "Bakın anası kızıyla, babası oğluyla gelmiş, okuma yazma öğreniyor. Bu örnek bir olay. Haber değeri olan da budur. Yoksa bakan masaya vurdu, bilsen ne olur bilmesen ne olur?" dedi.

HAVAALANINA ÇOTANAK, GÜLAZİZ VEYA BAŞBAKANIN İSMİ

Halk Eğitim Merkezi’nde kadınlar ve erkekler için cenaze yıkama kursu açıldığını, ancak yeterli başvurunun henüz yapılmadığını öğrenenen Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, özellikle kadınların kurallara uygun cenaze yıkamasının önemli olduğunu söyledi ve "Kutlarım sizi. Bakırköy’de 70 kursa ulaşmıştık ama cenaze yıkama kursu hiç aklıma gelmemişti" diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Karabürk tarafından fındık çotanaklı tablo hediye edilen Vali Şahin, "Ordu-Giresun arasına yapılacak olan havaalanına Çotanak, Gülaziz veya başbakanımızın ismini vereceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

Haberin Devamı