Gazete Vatan Logo

Havaalanında nafaka haczi

Bir yıl evli kalan genç kadın, nafaka ödemeyen eski kocasını havaalanında bastı. Uçaktan inince haciz memurlarını karşısında gören eski kocanın laptop bilgisayarı haczedildi

İzmir'de ithalat-ihracat işi yapan Esra Koç (26), 2004 Eylül ayında Deniz Özkaya ile evlendi. Evlilik nedeniyle işini bırakan genç kadın İstanbul'a yerleşti. Ancak bir süre sonra huzursuzluk yaşanmaya başladı. Evi terk eden Deniz Özkaya, Ocak 2006'da boşanma davası açtı. Esra Koç da karşı dava açarak 200 bin YTL manevi ve 20 bin YTL maddi olmak üzere toplam 220 bin YTL tazminat talebinde bulundu. Mahkeme, Esra Koç'a aylık bin YTL nafaka bağladı. Kirada oturduğu evden çıkmak zorunda kalan ve maddi olarak zor durumda bulunan genç kadın çareyi mahkemenin belirlediği nafakayı tahsil etmekte buldu. Ancak birikmiş 5 aylık nafakayı alamayan Esra Koç, eski eşini aradığında ortadan kaybolmuş olduğunu gördü.

DEDEKTİF GİBİ ARADI
Bir dedektif gibi eski kocasının peşine düşen genç kadın 21 Haziran'da Fas'a gittiğini ve dün saat 20.30'da İstanbul'a döneceğini tespit etti. Yanına avukatı Ozan Kayahan ile icra memuru ve polisleri alan genç kadın, Atatürk Havaalanı Dış Hatlar Terminali'nde eşini beklemeye başladı. Uçaktan inip Dış Hatlar kapısından çıkan Özkaya, karşısında eski eşi, haciz memurunu görünce şoke oldu. Deniz Özkaya'nın dizüstü bilgisayarına ödenmeyen nafakalar karşılığı el konuldu.

Haberin Devamı