Gazete Vatan Logo

Havaalanı-Gayrettepe 1 milyar

Gayrettepe’den İstanbul Havalimanı’na gidecek raylı sistemin ihalesi yapıldı. İhale bedeli 999 milyon 769 bin 962 euro oldu

Havaalanı-Gayrettepe 1 milyar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gayrettepe’den İstanbul Havalimanı’na gidecek raylı sistemin ihale bedelinin yaklaşık 1 milyar euro olduğunu açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte Samsun Çarş§amba Havalimanı’nın pisti ve terminal binasında incelemelerde bulunan Arslan, daha sonra Samsun Valiliği’nde basın toplantısı düzenledi. Arslan, İstanbul’da dünyanın en büyük havalimanını yaptıklarına işaret edereki şöyle konuştu: “200 milyon yolcu taşıyacak bir havalimanı yapıyoruz. Sadece İstanbul’a da yapmıyoruz. Samsun’a da Türkiye’nin her yerine de yapıyoruz. Bugün Gayrettepe’den İstanbul Havalimanı’na gidecek raylı sistemin ihalesi yapıldı. İhale bedeli 999 milyon 769 bin 962 euro. Yani yaklaşık 1 milyar euro. Bugün bağlandı. Bunun Türk lirası karşılığı 3.5 milyar lira. Eskiden 500 milyon buldukları zaman IMF temsilcisinin karşısında el pençe duruyorlardı. Davul zurna çalıyorlardı. Türkiye’ye geldikleri zaman takla atıyorlardı.”

Bugün sadece bir demiryoluna 3.5 milyar lira harcadıklarına dikkati çeken Arslan, Samsun’un ulaştırma projeleri için de bugüne kadar 3 milyar 600 milyon lira harcandığını, devam eden projelerin de bunun yarısı kadar olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Samsun pisti çöktü 3 ay kapalı kalacak

Bakan Arslan, Samsun Çarşamba Havalimanı’nın, pistindeki aşırı çökmeler nedeniyle 3 ay kapalı kalacağını bildirdi. Deniz dolgusu üzerine yumuşak zemine, gerekli tedbirler alınarak yapılsa da zaman içinde bu tip çökmeler olabildiğini dile getiren Arslan, şöyle devam etti: “Havalimanımızda bir aksama olmaması adına ihale süreçlerini başlattık. Kapanmadan çözülmesi mümkün değil. Ancak 3 aylık kapatmayla çözebileceğiz.”