Gazete Vatan Logo

Hava ve deniz ulaşımına sis engeli

Uçak ve gemi trafiği durdu



Gece saatlerinden bu yana etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi üzerine, Boğazlar transit gemi trafiğine kapatıldı. Ankara'da uçaklar iniş kalkış yapamıyor.


İstanbul'da yoğun sis, deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor.


Kentte gece saatlerinden bu yana etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi üzerine, İstanbul Boğazı transit gemi trafiğine kapatıldı.

Bu arada, İstanbul Deniz Otobüslerinin (İDO) sabah saatlerindeki Anadolu Kavağı-Rumeli Kavağı-Sarıyer şehir hattı seferinin de gecikmeli olarak yapılabildiği bildirildi.


ÇANAKKALE BOĞAZI'DA KAPATILDI

Çanakkale Boğazı, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis nedeniyle, sabaha karşı çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Yoğun sis nedeniyle Çanakkale Boğazı'nda görüş mesafesi yarım milin altına düştü. Yoğun sis nedeniyle Çanakkale Boğazı, sabaha karşı çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapandı.

Sisin etkisini yitirmesinin ardından, boğazda transit gemi geçişlerine izin verileceği bildirildi.

Öte yandan, sis nedeniyle dün akşam saatlerinde iptal edilen Çanakkale-Eceabat hattının hala çalışmadığı, Gelibolu-Lapseki hattı araba vapuru seferlerinin aralıklarla devam edeceği ve Gökçeada-Kabatepe hattında ise iptal edilen saat 9.00 seferinin, saat 10.00 itibariyle yapılacağı öğrenildi.

Yetkililer, Bozcaada-Geyikli hattı araba vapuru seferlerinin ise normal olarak sürdürüldüğünü kaydettiler.

HAVA ULAŞIMINA SİS ENGELİ

Esenboğa Havalimanı'nda sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis nedeniyle uçak iniş ve kalkışları yapılamıyor. Edinilen bilgiye göre, yoğun sis nedeniyle havalimanında görüş mesafesi 50 metrenin altına düştü. Bu nedenle Esenboğa Havalimanı'na iniş ve kalkışların bazıları ertelenirken, bir kısmı da iptal edildi. Yetkililer, etkili olan sisin öğle saatlerinde normale dönmesi halinde uçuşların yapılabileceğini bildirdiler.



Haberin Devamı