Gazete Vatan Logo

Hava indirme nefes kesti!

Kayseri’de 1’inci Komando Tugayı tarafından düzenlenen Erciyes 2018 Hava İndirme Tatbikatı, Erciyes Dağı eteklerindeki Kara Sazlık bölgesinde icra edildi.

Hava indirme nefes kesti!

4’üncü Kolordu Komutanlığı’nın yönetimindeki tatbikatta 4 nakliye uçağı, 3 helikopter, 30 subay, 59 astsubay, 84 uzman erbaş, 114 er-erbaş görev aldı. Tatbikatta, 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’ndan kalkan nakliye uçaklarının havadan yük ve personel atma, hedeflerin ele geçirilmesi, gerçek patlayıcılarla köprülerin tahribi, helikopterle hava hücum harekatı, havadan sıhhi tahliye malzeme nakli gerçekleştirildi.

Şehitlere saygı atışı

1’inci Komando Tugayı personelinin kullandığı askeri malzemelerin oluşturduğu serginin gezilmesi, şehitlik anıtının ziyaretiyle 2 günlük etkinliklerin ardından sonlanan tatbikatın son aşamasında paraşütçü 5 komando, Türk bayrağı, Atatürk posteri, Genelkurmay, Kara Kuvvetleri ve 4’üncü Kolordu forsuyla Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları ile ve Doğu ve Güneydoğu’da şehit olan güvenlik güçleri için saygı atlayışı yaptı.

Ata için...

Erciyes-2018 Tatbikatı’nda 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından havalanan C-130 ve C-160 tipi nakliye uçaklarındaki 120 paraşütçü komando, bölgeye indirme yaptı. Komandolar paraşütle atlarken Atatürk posteri açtı.

Haberin Devamı