Gazete Vatan Logo

Hava durumu nasıl olacak! 27 Mayıs 2016

Bugün hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji genel müdürlüğünden yapılan açıklamada Hava durumunda ani düşüşler yaşanacağı belirtildi. Başta İstanbul olmak üzere bütün Marmara bölgesinde ve Ege kıyıları dışında yurdun büyük bölümünde sağnak yağışlar olacak. İşte Hava durumuna ilişkin ayrıntılar...

Hava durumu nasıl olacak! 27 Mayıs 2016

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ege kıyıları dışında kalan bütün bölgelerimizin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde)öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun batısı (Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis), Diyarbakır çevreleri ile Ş.Urfa'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin 3 ila 6 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzeyli yönlerden, öğle saatlerinden itibaren Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun batısında güneyli, akşam saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde)öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun batısı (Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis), Diyarbakır çevreleri ile Ş.Urfa'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır..