Gazete Vatan Logo

Hava durumu: Meteoroloji 20 Aralık hava durumu raporu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tarafından yapılan son değerlendirmede ülke genelinde yağış beklenmezken, İç Anadolu Bölgesi için buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Marmara'da ise az bulutlu açık bir hava bekleniyor. İşte 20 aralık hava durumu

Hava durumu: Meteoroloji 20 Aralık hava durumu raporu!

Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güney ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

MARMARA BÖLGESİ'NDE AZ BULUTLU VE AÇIK HAVA BEKLENİYOR

Marmara Bölgesi genelinde az bulutlu ve açık havanın hakim olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede sıcaklık mevsim normalleri üzerinde olacak.

Bölge genelinde az bulutlu ve açık hava beklenirken rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yer yer sis ve pus beklenen bölgede, görüş mesafesindeki azalma nedeniyle başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

METEOROLOJİDEN BUZLANMA VE DON UYARISI

İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde yarın sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Türkiye genelinde yarın yağış beklenmiyor.

Ülkenin batı kesimlerinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerde az bulutlu ve açık olması öngörülüyor.

Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

EDİRNE’DE YOĞUN SİS SÜRÜYOR

Trakya'nın büyük bölümünde pazartesi gününden beri etkili olan sis, sürüyor. Edirne'de sabah işe gitmek için araçlarıyla yola çıkanlar, görüş mesafesinin 50 metreye kadar düştüğü yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Tarihi kentte Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan Selimiye Camisi de sis nedeniyle gözden kayboldu.

Haberin Devamı

Yoğun sis nedeniyle kentte maddi hasarlı kazalar da meydana geliyor. Kavşaklarda önlem alan polis ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, hava sıcaklığının 7 derece ölçüldüğü kentte meteoroloji yetkilileri sisli havanın cuma gününe kadar süreceğini belirtti.

AFAD UYARDI

AFAD Edirne İl Müdürü Ali Altındal, yoğun sis nedeniyle özellikle ulaşımda sorunlar yaşanabileceğini dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Altındal, yazılı açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

"Sis yoğunluk derecesine göre görüşü kısmen ya da tamamen engellediğinden, sisli bir havada kara yolculuğu bazen denizde ve havada olduğundan daha tehlikeli bir hal almaktadır. Söz konusu tehlikenin mümkün olduğu kadar azaltılması, şoför ya da sürücünün çok dikkatli olması ile mümkündür. Sisli havalarda vatandaşlarımız aşağıdaki hususlara dikkat etmelidir. Yolculuk zorunlu değilse, sisli havada yola çıkılmaması, yoğun siste çok yavaş ve dikkatli sürülmesi, orta çizgiden mümkün olduğu kadar sağa kaçınılması, ani duruşlardan sakınılması, gidiş gelişlerin yapıldığı yol kısmı üzerinde durmaktan kaçınılması, yoğun siste kısa demetli (hüzmeli) ışıklar, ya da sis ışıkları yakılması, ayrıca vatandaşların ihtiyaç duyduğu acil durumlarda; 112 numaralı acil çağrı hattını aramaları gerekmektedir."

Haberin Devamı

İSTANBUL HAVA DURUMU 5 GÜNLÜK

GENEL HAVA DURUMU