Gazete Vatan Logo

Hava ambulans ihalesi THK’nın

Sağlık Bakanlığı tarafından açılan, 1’i yabancı 6 firmanın teklif verdiği hava ambulansı ihalesinde en düşük teklifi 590 milyon TL ile Türk Hava Kurumu verdi. THK Başkanı Atılgan, “300 milyon TL devletin kasasında kalacak” dedi.

Hava ambulans ihalesi THK’nın

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce açılan hava ambulansı sağlık ihalesinde en düşük teklifi, yaklaşık 590 milyon lira ile Türk Hava Kurumu (THK) verdi. 6 firmanın teklif verdiği ihaleye Katarlı bir firma da katıldı. THK helikopterleri, ihale sonucunun onaylanması durumunda 5 yıl yaralılara hizmet verecek.

THK Başkanı Kürşat Atılgan, 93 yıldır milletten aldığını millete veren kurumun bir kez daha sorumluluğunu yerine getirdiğini ve 19 helikopterlik ihalede en düşük teklifi verdiğini söyledi. THK’nin içinde doktor, pilot, sağlık teknisyeni ve hemşirelerin de olduğu 260 personelle Sağlık Bakanlığı’na 5 yıl hava ambulansı hizmeti vereceğini ifade eden Atılgan, kurumun Ankara ve İstanbul’da 2’şer olmak üzere İzmir, Antalya, Erzurum, Diyarbakır, Adana, Sivas, Bursa, Trabzon, Afyonkarahisar, Çanakkale, Kayseri, Konya, Samsun, Malatya ve Van’da birer Hava Ambulans Merkezi’nin bulunduğunu açıkladı. THK’nın ihale sonucunda milletin kurumu olduğunun bir kez daha ispatlandığını vurgulayan Atılgan, “THK’nin varlık sebebi, milletten aldığını yine millete vermektir. Burada amacımız, yüksek kâr etmek değil, millete hizmet etmektir. THK, bu ihaleyle yaklaşık 300 milyon liranın devletimizin kasasından çıkmasına engel olmuştur. Arkadaşlarımızı bu anlamda bir kez daha kutluyorum” dedi.

Haberin Devamı