Gazete Vatan Logo

Hatay'ı sarsan iddia

Hatay'ı sarsan iddia

Hatay Kırıkhan’daki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, iddialara göre öpüştükleri gerekçesiyle müdüriyet odasına çağrılıp hakarete ve ceza tehdidine uğrayan iki öğrenciden H.İ., “Ancak ölürsem benden kurtulursunuz” diyerek okulun balkonundan atladı. Belden aşağısı felç kalan öğrenci iki buçuk aydır evinde tedavi görüyor. Hakkında “intihara teşvik ve hakaret” suçundan soruşturma başlatılan müdür, gençleri öpüştükleri için değil, öpüştüklerini haber veren arkadaşlarını tehdit ettikleri için odaya çağırdığını savunuyor.

Radikal'en İsmail Saymaz'ın haberine göre; Hatay Kırıkhan’daki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan D.H. adlı kız öğrenci, geçen yıl 9 Aralık’ta müdüriyet odasına çağrıldı. Odada Müdür A.P.’nin yanı sıra bir müdür yardımcısı ve öğretmen N.A. da vardı. D.H.’nin iddiasına göre Müdür A.P., genç kıza “H.İ. seni öptü mü?” sorusunu yöneltti. D.H. de “Öpmedi” diye karşılık verdi. D.H., “Ben öpüşmedim dedikçe daha çok bağırmaya başladı. Ben de korkudan ‘Öptüm’ deyince ‘Sen benim kızım olsan seni dilim dilim doğrar, polise teslim olur, cezamı çekerim’ dedi” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

Daha sonra odaya H.İ. de çağrıldı. H.İ.’nin iddiasına göre odaya girdiğinde M.P. kendisine “Yediğiniz haltları anlatın, bakalım. Kızla öpüşmüşsünüz” dedi. Bu iddiaya karşı çıktığını belirten H.İ., “Konuşmama izin vermediler. ‘Okuldan atacağız seni’ dediler. Ben de ‘Ancak ölürsem kurtulursunuz benden’ dedim. ‘O zaman öl de görelim’ dediler. Ben de sinirlendim” diye konuşuyor. Bu arada, öğreten N.A.’nın da H.İ.’ye “Senin bacına yapsalar ne düşünürdün?” dediği de iddia ediliyor.

Bu diyalog sonrası H.İ. müdürün odasından çıkarak koridordan açılan balkona gitti, kendisini iki kat yükseklikten aşağıya bıraktı. Omurgasında kırıklar meydana gelen ve karaciğeri parçalanan H.İ.’nin belden aşağısı felç kaldı. Halen tedavi gören H.İ., “ Şu an yürüyemiyorum ama en yakın zamanda yürüyeceğim. Hocalarım geçmiş olsun'a bile gelmediler” diyor.

H.İ.’nin arkadaşı D.H., ifadesinde, arkadaşının felç kalmasından sonra okula müfettişlerin geldiğini, kendisini çağıran Müdür A.P.’nin “H.İ.’nin psikolojisi bozuk’ diyeceksin. ‘Odada konuştuklarımızı anlatmayacaksın” dediğini, kendisinin de bu yönde ifade verdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

‘ÖPÜŞMEDEN DEĞİL, TEHDİTTEN’

Radikal’in ulaştığı Müdür A.P. ise iki öğrencinin öpüştükleri için değil, öpüştüklerini haber veren arkadaşlarını tehdit ettikleri için odaya çağırdığını ifade ederek, “Ben sadece ‘Arkadaşlarını niye tehdit ediyorsun’ dedim. Niye atladığını hala anlamış değilim” diyor. Ancak öğretmen N.A., ifadesinde, “H.’ye ben ‘Kız kardeşin var mı senin, senin yaptığını biri sana yapsa kabul eder misin” dediğini kabul etti.

H.İ.’nin avukatı Ali Habip, öğretmenler hakkında açılan idari soruşturmanın kapatıldığını ancak “intihara teşvik ve hakaret” suçlarından ceza soruşturmasının sürdüğünü belirtiyor. Kız çocuğu üzerinde baskı uygulandığını kaydeden Habip, bu bakımdan “görevi kötüye kullanma, yalan tanıklığa teşvik ve suçu bildirmeme” yönünden de işlem yapılması gerektiğini savunuyor.

Haberin Devamı