Gazete Vatan Logo

Hatay'da tedavisi süren Suriyeli pilotun durumu iyi

Hatay'ın merkez Antakya ilçesi Yaylacık Mahallesi kırsalına düşen Suriye'ye ait savaş uçağından paraşütle atlayan pilotun tedavisi sürüyor.

Hatay'da tedavisi süren Suriyeli pilotun durumu iyi

Antakya ilçesi Yaylacık Mahallesi kırsalına düşen Suriye'ye ait savaş uçağından paraşütle Altınözü ilçesi Fatihli Mahallesi Ayvaderesi mevkisine atlayarak kurtulan ve omuriliğindeki meydana gelen kırık nedeniyle ameliyata alınan pilot Mehmet Sufhan'ın Hatay Devlet Hastanesinde tedavisi devam ediyor.

Pilotun genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Hatay'ın merkez Antakya ilçesi Yaylacık Mahallesi kırsalına 4 Mart'ta Suriye'ye ait savaş uçağı düşmüş, paraşütle atlayan pilot ise Altınözü ilçesi Fatikli Mahallesi'ndeki Ayvaderesi mevkisinde havadan ve karadan yapılan geniş arama çalışmaları sonucunda bulunmuştu. Yorgun ve bitkin olan, omurgasında atlamasından kaynaklı kırık bulunan pilot, Hatay Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Pilot Mehmet Sufhan, ifadesinde ise uçakla İdlib kırsalını vurmak için Lazkiye'den havalandığını ancak bu sırada vurulduğunu belirtmişti. Sufhan geçtiğimiz günlerde telefonla Lazkiye kırsalında yaşayan ailesiyle telefonla görüştürülmüştü.