Gazete Vatan Logo

Hatay'da Suriyeli öğrenciler için okul açıldı

Reyhanlı ilçesinde Suriyeli öğrencilere hizmet verecek 10 derslikli okul hizmete girdi

Hatay'da Suriyeli öğrenciler için okul açıldı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği (İDKA) tarafından yaptırılan Suriyeli öğrencilerin eğitim göreceği okul hizmete girdi.

AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, okulun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Suriyeli öğrencilerin eğitimlerini her zaman desteklediklerini söyledi.

Suriyeli çocuklara yarım kalan eğitimlerine Türkiye'de devam etme imkanı verildiğini aktaran Şanverdi, "Açılan okullarla çocukların geleceklerine yatırım yapılıyor. Sağlam ve bilinçli toplumların en önemli yapı taşı eğitimdir. Suriyeli çocukların eğitim ve öğretimlerine devam etmeleri geleceklerine en güzel yatırımdır." dedi.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve İDKA Başkanı Abdurrazzak İldiz'in de katıldığı açılışta Suriyeli çocuklar davetlileri söyledikleri şarkılar ve Türk bayraklarıyla karşıladı.

Yeşilova Mahallesi'nde Dayanışma ve Kalkınma Geçici Eğitim Merkezi adıyla açılan ve 27 öğretmenin görev alacağı okulda 10 sınıfta 223 Suriyeli öğrenci eğitim görecek.

Haberin Devamı

Öte yandan, dernek tarafından desteklenen, Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü 10 derslikli 150 öğrencisi bulunan Cil Alğad Lisesi de yeni binasında eğitime başladı.