Gazete Vatan Logo

Hatay'da seri katil paniği

Otomobildeki çiftleri seçiyor..

Asi dizisinde Asi ile Demir’in romantik aşkına şahit olan Samandağ, şimdi bir seri katilin meskeni haline geldi. Hatay’da 2008 yılında başlayan ve 2009 yılının ilk aylarında da devam eden otoyol cinayetlerinin aynı silah ile gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Gerçekleştirdiği 3 saldırıda 5 kişiyi öldüren ve 1 kadını da yaralayan seri katil elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor. Polis otoyol kenarında otomobillerinin içerisinde oturan çiftleri hedef alan canavarın peşine düştü.

Kafalarına tek kurşun

Seri katil skandalı Hatay Samandağ’daki bazı bölgelerin jandarmadan polis sorumluluk bölgesine geçmesiyle gün yüzüne çıktı. Bölgedeki faili meçhul cinayetleri mercek altına alan polis, olaylarda kullanılan silahın aynı olduğunu belirledi. Seri katilin kurbanlarını yol kenarında otomobillerinde oturan çiftlerden seçtiği ve 9 mm çapında tabanca ile kafalarına tek el ateş ederek öldürdüğü belirlendi. Olaya el koyan Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı 1 yıldır oldukça rahat hareket eden seri katili bulmak için özel ekip kurdu.

Otomobildeki çiftleri seçiyor

Cinayetler zinciri 4 Kasım 2008 tarihinde Hatay Samandağ arasındaki otoyolda başladı. Otomobilde sohbet eden çifti kurban seçen katil, İsmail Aklaya ile Ümran Başlıoğlu ’nun kafasına tek el ateş etti. Ümran Başlıoğlu saldırıdan yaralı olarak kurtuldu.

Nişanlı çifti katletti

İkinci olay ise 10 gün sonra yine aynı bölgede gerçekleşti. Araçlarında oturan bir çifti kurban seçen seri katil, Selim Sağaltıcı ile sevgilisi Semire Karaağaçlı’yı tek el ateş ederek vurdu. Çift olay yerinde yaşamını yitirdi. Samandağ otoyolunu kendine mesken tutan katil 3 aylık bir aradan sonra tekrar ortaya çıktı.

Cesetleri denize attı

Samandağ’daki güvenlik birimleri nişanlı çift cinayetini çözmeye çalışırken, 9 Şubat 2009 tarihinde polis telsizleri benzer bir cinayeti daha merkeze anons etti. İhbar üzerine ilçenin denize girilen, sosyal tesislerin bulunduğu Çevlik sahiline giden polis ekibi, kıyıda genç bir kadın ve erkek cesediyle karşılaştı. Çalıştığı Suudi Arabistan’dan izinli olarak Hatay’a gelen Sinan Berrak ile internette tanıştığı kız arkadaşı Çorumlu Nevin Güler’in, kiralık bir otomobilde dışarıdan tabancayla ateş açılarak öldürüldüğü, cesetlerin araçtan çıkartılıp denize atıldığı belirlendi.

İpucu bırakmıyordu

Benzer 3 cinayette beş kişinin öldürülmesi üzerine Hatay Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası dedektifleri de olaya el koydu. Bir yandan jandarma, diğer polis, en küçük ipuçlarına ulaşabilmek için birçok kişinin ifadesine başvurup, parmak izleri ve cinayetin işlendiği yerlerdeki ayakkabı izleri ile saç tellerine kadar titiz bir araştırmaya girdi. Öldürülen bir çiftin nişanlı, diğerinin dört gündür ilçede dolaşan sevgililer olması katilin çiftleri hedef aldığını ortaya koydu.

Benzer cinayetler taranıyor

Seri katilin başka cinayetler işlemiş olma ihtimalini değerlendiren, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı’na bağlı dedektifler tüm Türkiye çapında işlenen benzer cinayetleri tek tek incelemeye aldı.

Haberin Devamı