Gazete Vatan Logo

Hatay’da savaş yetimleri için yaşam merkezi!

Katar RAF İnsani Yardım Kuruluşu ile İHH İnsanı Yardım Vakfı’nın iş birliğiyle savaş mağduru yetim çocuklar için hazırlanan Çocuk Yaşam Merkezi, Hatay/Reyhanlı’da yaklaşık 100 dönüm arazi üzerine inşa edilmeye başlandı.

Hatay’da savaş yetimleri için yaşam merkezi!

Merkez, tamamlandığında büyük yıkımlar yaşayan çocuklar için kurulmuş olan dünyanın en büyük çocuk yaşam merkezi olacak. Dünya Yetimler Günü’ne tekabül eden 2 Temmuz 2015’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzalanan protokole göre ilk adımı atılan merkezde savaş mağduru Suriyeli çocukların; ‘Hem bedeni hem de ruhi yönden sağlıklı ve donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi’, ‘Barınma, eğitim, sağlık, gıda, giyim gibi her türlü ihtiyaçlarının ev ortamında karşılanması’, ‘Yaşadıkları travmalardan dolayı oluşan psikolojik sorunların rehabilite edilmesi’ hedefleniyor.

3 okul var

Sitede erkekler için 35, kızlar için ise 20 villa tipi ev yapılıyor. Her biri 350 metrekare ve 2 katlı villalar, 18 çocuğun kalacağı şekilde tasarlandı.

990 çocuk kalacak....

Küçük bir mahallenin örneği olacak şekilde tasarlanan yaşam merkezi barınma, gıda, eğitim, paylaşma, sağlık, giyim ve benzeri ihtiyaçlarını aile ortamında karşılayacak şekilde tasarlanıyor. Merkezdeki üç okulda verilecek eğitim sistemi, çocukların hayatları boyunca kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmeleri için sosyal beceri kazandıracak ve meslek sahibi olmalarını sağlayacak şekilde hazırlanıyor. Düzenli eğitim alan çocuklar, yaşam merkezinin bünyesindeki sosyal alanlar, spor salonu, cami, ekim-dikim tarlaları, ev, berber ve market gibi yerlerde öğrendiklerini uygulama imkânı bulabilcekler.

Haberin Devamı