Gazete Vatan Logo

Hatalı ya da eksik SGK bilgileri geriye dönük olarak düzeltilebilir mi?

İşveren tarafından sigortası yaptırılmadan çalıştırılanlar ya da ücretleri eksik ya da hatalı girilenler, bu durumun emeklilik için kendilerine dezavantaj oluşturmaması için bu bilgileri geriye dönük olarak düzelttirebilir mi? İşte akıllardaki o soruyla ilgili tüm detaylar...

Hatalı ya da eksik SGK bilgileri geriye dönük olarak düzeltilebilir mi?

Çalışma gün sayıları ya da ücretleri SGK'ya eksik ya da hatalı bildirilen ya da hiç bildirilmeyen çalışanlar bu sebeple emeklilik konusunda problem yaşıyor. Hem emeklilik süresi uzuyor hem de alacakları emekli maaşı düşük oluyor. bunun önüne geçmek için geçmiş bilgiler düzeltilebilir mi?

SGK'DA GERİYE YÖNELİK DÜZELTME MÜMKÜN MÜ?

Eksik ya da hatalı bildirimler SGK ile ilgi tüm haklarda kayba neden oluyor. Bu sebeple kesinleşen yargı kararları ile hizmet kayıtlarında düzeltme, iptal ya da yeni kayıt oluşturulması mümkün olabiliyor. bu şekilde geriye dönük olarak sigortalıya hizmet kazandırılmasıveya kurum kayıtlarında var olan hizmet veya prime esas kazançların yeniden belirlenmesi sağlanırken, çalışanın kaybolan hakları da geri alınmış oluyor.

Çalışanlar, eksik işlemler ile ilgili olarak Alo 170’i arayabilir ya da bir dilekçe ile bulunduğunuz ildeki SGK’ya başvurabilir. Başvuru üzerine SGK’nın yapacağı denetim ile geriye doğru hizmetlerin düzeltilmesi mümkün olacaktır.