Gazete Vatan Logo
Magazin Hastaneye kaldırıldı!

Hastaneye kaldırıldı!

Türk edebiyatının efsanevi ismi yazar Yaşar Kemal, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Nobel’e ilk aday gösterilen Türk edebiyatının devi 92 yaşındaki Yaşar Kemal, dün öğle saatlerinde solunum güçlüğü ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne (Çapa) kaldırıldı. Yaşar Kemal’in solunum desteğine ihtiyaç duyduğu için yapay solunum cihazına bağlı olarak tutulduğu ve uyutulduğu bildirildi. Gazeteci Yazar Şeyhmus Diken, Yaşar Kemal’in bir hafta 10 günden beri rahatsız olduğunu, dün öğlen saatlerinde hastaneye kaldırıldığını aktardı.

Durumu ağır

Diken, Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban ile telefon ile görüştüğünü, usta yazarın durumunun ağır olduğu bilgisini edindiğini söyledi. Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilen ilk Türk yazar olan Yaşar Kemal, başta İnce Memed olmak üzere, Yer Demir Gök Bakır, Yılanı Öldürseler, Hüyükteki Nar Ağacı, Fırat Suyu Kan Akıyor gibi ununtulmaz romanlara imza attı.

DOKTOR AÇIKLAMASI: HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Nefes darlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Yaşar Kemal’in doktoru yaptığı ilk açıklamada, “Solunum yetmezliği var. Solunum cihazına bağlı. Gözlem altında. Şu an göstergeleri iyi. Ama ne olacağını bilmiyoruz. İzliyoruz. Zatürree var gibi görünüyor. Tedaviye iyi cevap verecek diye umuyoruz. Bekliyoruz. 24 saat bekleyeceğiz” dedi. Hastanede düzenlenen basın toplantısında Yaşar Kemal’in sağlık durumuyla ilgili şu bilgiler verildi:

Haberin Devamı

‘Birden fazla hastalık’

Yaşar Kemal Bey bugün (dün) öğleden sonra solunum sıkıntısı, akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu nedeniyle yoğun bakımda tedaviye alındı. Akciğerlerindeki enfeksiyon nedeniyle tedaviler yapılıyor. Kalp ritmine ve solunum sıkıntısına yönelik uygun tedaviler yapılıyor. Bu tedavilerde birden fazla hastalığa bağlı olarak yapıldığı için yakından izlemek gerekiyor. Ciddi bir hastalık tablosu dilerim kısa sürede sonuç alırız. Maalesef hayati bir tehlike var... Organizmanın vereceği cevaba göre durumu zaman gösterecek.