Gazete Vatan Logo

Hastanede rehine olayı

İstanbul'dan gelen son dakika haberine göre Cerrahpaşa'da doktorlar rehin alındı. İlk bilgilere göre bu bir terör olayı değil. Psikiyatri tedavisi gören silahlı bir polis eylemi gerçekleştirdi. Kaç sağlık çalışanının rehin alındığı açıklanmadı. Daha sonra eylemci rehineleri serbest bıraktı ve intihara kalkıştı. Rehin alma eylemini gerçekleştiren polis ikna edildi. Detaylar geldikçe anında size aktaracağız...

Hastanede rehine olayı

Son dakika haberi İstanbul'dan geldi. Cerrahpaşa'da 1 kişi doktorları ve sağlık çalışanlarını rehin aldı. Terör olayı olmadığı belirtilen eylemde henüz rehine sayısı ve olayın nedeni bilinmiyor. Daha sonra rehineler serbest bırakıldı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kendini odaya kitleyerek intihar girişiminde bulunan polis ikna edildi.




BAŞHEKİM KONUŞTU

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin psikiyatri kliniğinde 2 yıldır tedavi gördüğü belirtilen bir polis memuru kendini odaya kilitleyerek intihar girişiminde bulundu. Olay nedeniyle hastane ve çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine gelen müzakereci polisler, elinde silah bulunan meslektaşını ikna etmeye çalışıyor. Olayla ilgili gazetecilere açıklama yapan hastane başhekemi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay,"Bugün 12.20 civarında hastanemiz takibinde bulunan genç bir polis arkadraşımız muayeneye geliyor. Psikiyatri servisindeki muayene sırasında hastanın durumunu çok iyi görmüyor. Hiçbir meslektaşımız ya da hemşireyi rehin alması söz konusu değildir. Odada yalnızdır. Gerek özel harekat polis arkadaşlar bu intihar girişiminde bulunan arkadaşı ikna etmeye çalışıyor. İnşallah sorunsuz şekilde vazgeçirmeye çalışacağız. Şuan da herhangi bir rehine krizi söz konusu değildir. Agustos ayında silah taşıyamaz diye rapor vermiştik, ona istinaden silahı alınmış. Silah kendi silahı değil; ama maalesef silahı var" dedi.

Haberin Devamı

SİLAHLI BİR POLİS

Psikolojik tedavi gören bir polis memurunun kendini bir odaya kilitlediği, müzakereci polisin görüşmeye başladığı bildiriliyor. İkna edilmeye çalışılan polisin elinde silah var.

DHA'dan gelen ilk bilgilere göre; Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin psikiyatri kliniğine tedavi amaçlı gelen bir hastanın kendini odaya kilitlediği ve çevredekileri canına son vermekle tehdit ettiği bildiriliyor. Hastanın bir polis memuru olduğu elinde bir silahın bulunduğu belirtiliyor. Olay nedeniyle hastane ve çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Öte yandan müzakereci polisin de kendini odaya kilitleyen kişiyi ikna etmek için görüşmeye başladığı bildiriliyor.

Haberin Devamı

İKNA EDİLDİ

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kendini odaya kitleyerek intihar girişiminde bulunan polis ikna edildi.