Gazete Vatan Logo

Hastane seçtiren Android uygulaması

''SGK Hastaneni Seç'' uygulamasını seveceksiniz.

Akıllı telefonların hayatımızdaki yeri oldukça önemli bir hal aldı. Sağlıktan trafiğe birçok online işlemi akıllı telefonlar sayesinde yapmanız mümkün. Oturduğunuz yerde sokakta gezmede her zaman her yerde bütün işlemleri yapabiliyorsunuz.

Bu tür uygulamalardan biri de ''SGK Hastaneni Seç'' isimli uygulama. Hatırlarsanız önceleri hastaneye gidildiği zaman erkenden kalkmak gerekirdi. Çünkü muayene olmak için sıraya girilirdi ve ilk sıralarda olmak içinde erken gitmek gerekiyordu. Son yıllarda telefonla randevu ve internetten online randevu sayesinde sıra alınabiliyor.

''SGK Hastaneni Seç'' uygulaması daha da çok alternatifler sunuyor. Bu uygulama Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı olarak Sağlık Hizmet Sunucuları''yla alakalı bilgiler veriyor. Yani bu sayede özel hastane arayabilir, doktor arayabilir, tıbbi işlem arayabilir, sigortanıza ek olan ücreti hesaplayabilir ve geçmiş dönemlerdeki tedavi giderlerinizi görüntüleyebilirsiniz.

Google Play''de 40 kişinin oyladığı ve 5 yıldız üzerinden 4.6 yıldız verdiği ''SGK Hastaneni Seç'' uygulaması son sürümle beraber bazı ekranlarda karşılaşılan illerin görüntülenememe sorunlarını da ortadan kaldırılmış. Son bir ay içerisinde yükleme sayısında önemli bir artış yakalayan ücretsiz uygulamanın boyutu ise 3.6 MB civarında.

Uygulamanın ayrıntıları ve indirme linki sonraki sayfalarımızda.

Uygulamayı sisteminize kurduğunuzda karşınıza altı farklı seçenek geliyor. Bunlar şu şekilde:

Özel Hastane AramaDoktor AramaTıbbi İşlem aramaİlave Ücret HesaplamaBilmem GerekenlerGeçmiş Tedavi Giderlerim

''Özel Hastane Arama'' yoluyla hastaneyi sorgulamak istediğiniz ili seçebileceğiniz gibi, hastane türünü, anlaşma konularını ya da hastane adını girerek de sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. ''Doktor Arama'' kısmında da benzer şekilde Doktorun Adı ve Soyadı ile sorgulama yapabilirsiniz.

''Tıbbi İşlem Arama'' kısmında ile göre hastane arayıp, seçeceğiniz tesis türüne göre seçeneklerin karşınıza getirilmesini sağlayabilirsiniz. ''İlave Ücret Hesaplama'' vasıtasıyla tesisin türüne, tedavi türüne ve ödeme yöntemine göre ücret hesaplanabiliyor.

''Bilmem Gerekenler'' kısmında ilave ücret, muayene katılım payı, tüp bebek tedavisi, diyaliz gibi işlemlere ait çeşitli bilgiler veriliyor.

Son olarak ''Geçmiş Tedavi Giderlerim'' bölümünde ise muayene katılım payı, ilaçların bitmesi ve tıbbi malzeme masraflarının ödenmesi gibi ayrıntıları öğrenmek için ''turkiye.gov.tr'' adresine yönlendiriliyorsunuz.

Artılar

Kolay ve gayet hızlı arayüz

Sorgulama sistemleri yeterli

Sorgulamada tüm seçeneklerin ''doldurulması gerekli alanlar'' sınıfında yer almaması

Eksiler

Alt seçeneklerde ekranın saydam gözükmesi, görünürlüğü ve seçimi zorlaştırıyor.

Uygulamaya buradan ya da aşağıdaki QR kod üzerinden ulaşabilirsiniz.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Hastane seçtiren Android uygulaması

Haberin Devamı