Gazete Vatan Logo

Hastane inşaatında göçük: 4 ölü

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Morfoloji Bölümünün yeni hizmet binasının inşaatında meydana gelen göçüğün altında kalan işçilerden birinin daha cesedine ulaşıldı, arama-kurtarma çalışmaları sona erdi

Hastane inşaatında göçük: 4 ölü

UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri, arama-kurtarma çalışmaları çerçevesinde, enkaz altında olduğu belirtilen işçilerden Nasıf Yakıcı'nın cesedine ulaşıldı. Yakıcı'nın cesedi Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.Yakıcı ile göçükte hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükselirken, arama-kurtarma çalışmaları sona erdi.

Öte yandan, Yakıcı'nın cesedi çıkarılmadan yarım saat önce olay yerine tekrar gelip bilgi alan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, cesedin enkaz altından çıkarılmasının ardından olay yerinden ayrıldı.Üç katlı olarak planlanan yapının ikinci katında kolon bağlantıları yapıldığı esnada, henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana gelmiş, bu sırada inşaatta çalışan 6 işçi, göçüğün altında kalmıştı.

Göçük altından yaralı olarak kurtarılan Mehmet Uzunkaş, Ali Karadoğan ve İsmail Abul, hastaneye kaldırılmıştı. Uzunkaş, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Göçük altında kalanlardan Mehmet Ali Hisar'ın ve Ali Akbaş'ın cesedine ulaşılmıştı.