Gazete Vatan Logo

Hastane binasında yıkım gerginliği

Ankara Çankaya İlçesi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 'yapı içerisinde imar planlarına aykırı davranıldığı' gerekçesiyle Karakusunlar'da bulunan Akman Medicorium'da hizmet veren MedArt Tıp Merkezi'nde yıkım yapmak istedi

Polisin güvenlik önlemleri arasında kompresör makinesiyle bir süre devam eden yıkım çalışması, Ankara 14'üncü İdare Mahkemesinden getirilen yürütmeyi durdurma kararıyla sona erdi.

Belediyeye bağlı ekipler, polisin geniş güvenlik önlemleriyle Konya Yolu üzerindeki Akman Medicorium'da hizmet veren MedArt Tıp merkezi önüne geldi. Yanlarında getirdikleri kompresör makinesini binanın içine sokarak, 3 katlı binanın, `kaçak olduğu' öne sürülen 2'nci ve 3'üncü katlarında yıkım çalışmasına başlayan ekiplere hastane çalışanları büyük tepki gösterdi.

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Duran Yönel, amaçlarının tıp merkezinde tedavi gören hastalara ya da çalışanlara zarar vermek olmadığını belirterek, "Biz kanunları uygulamaya çalışıyoruz. Tıp merkezi imar planına aykırı olarak bin 200 metrekarede inşaat yapmış. Bu konuda daha önce hastane idaresine tebligat yaptık ve yasal süre dolduğu için de bugün yıkıma geldik" dedi.

HASTANE BİNADA KİRACI
Yıkıma karşı çıkan ve belediye ekipleriyle tartışan MedArt Başhekimi ve Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzmanı Dr. Harun Balkaya ise, MedArt Tıp Merkezinin binada 3.5 yıldır kiracı olduğunu ve ruhsatlı olarak faaliyetlerini sürdüklerini söyledi. Yıkım gerekçelerinin hiçbirisinden haberleri olmadığını iddia eden Balkaya, "Tebligat yapılmadan yıkıma başlandı. İçerde hastalarımız var. Tedavi gören hastalar olmasına rağmen yıkımı sürdürmek bir zorbalıktır. Gözlemde yatan hastalar var. Bu durumdayken `bir tedbir alalım, süre verin, önce hastalarımızın emniyetini alalım, malımızı kurtarılım' dedik. Ama olmadı, bizi dinlemiyorlar bile" diye konuştu.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI
Daha sonra olay yerine gelen kurum avukatı Ayşe Özge Çınar, Ankara 14'üncü İdare Mahkemesi'nden konuyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını söyledi. Buna rağmen belediye ekiplerinin yıkım çalışmalarını sürdürmesine sinirlenen hastane çalışanları ile doktorlar, hastane önünde önlüklerini yere atarak eylem yaptı. Mahkeme kararının gelmesinden sonra belediye ekipleri yıkım çalışmalarını durdurarak iş makinalarını hastaneden çekti. Belediye ekiplerinin hastaneyi terk etmesini ise tıp merkezi çalışanları, alkışlarla protesto etti.

Haberin Devamı