Gazete Vatan Logo
Magazin Hasta mankenleri kullandı!

Hasta mankenleri kullandı!

Eski şarkıcı ve moda tasarımcısı Victoria Beckham, önceki gün tanıttığı 2017 koleksiyonunda aşırı zayıf modeller kullandığı için eleştiri oklarının hedefi oldu.

Hasta mankenleri kullandı!

Emekli futbolcu David Beckham’ın moda tasarımcısı eşi Victoria Beckham, 2017 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu önceki gün New York Moda Haftası’nda tanıttı. Beckham, çok zayıf modeller kullanınca eleştiri oklarını üstüne çekti. Anoreksiya nervoza, bulumiya gibi hastalıklar aşırı zayıf olma tutkusu nedeniyle artış gösterince birçok modacı defileye sıfır beden manken çıkarmama kararı almıştı.

Ancak kendisi de zayıflığıyla dikkat çeken Beckham, bu duruma aldırış etmedi. İngiliz basınında “Ergenlik çağında olan modeller Julia Ratner, Camille Hurel ve Jessie Bloemendaal’ın belleri, gerçeküstü derecede ince. Ratner’ın boyu 1.80 ancak beli 8 yaşında bir kız çocuğuyla aynı” ifadeleri yer aldı.

Gizlemeye çalıştılar

İskelet gibi görünen mankenlerin bazılarının saçlarının kabartılması ve ağır makyaj yapılmasının nedeninin de saç dökülmesi ve gözaltı morlukları gibi anoreksiya belirtilerini gizlemek olduğu iddia edildi.