Gazete Vatan Logo

Hasta annesine eşek sütü vermek için...

Denizli'de, annesi astım hastası olan bir girişimci, eşek sütünün astım hastalarına iyi geldiğini öğrenince eşek çiftliği kurarak eşek sütü ticaretine başladı.

Denizli’de yaşayan Özer Öğrenci (35), bir süre önce annesinin astım hastalığı nedeniyle araştırma yapmaya başladı. Eşek sütünün astım ve bronşit hastalarına iyi geldiğini öğrenen Özer Öğrenci, Cankurtaran mevkisinde bir çiftlik satın aldı. Çiftlikte eşek yetiştirmeye başlayan ve eşekten sağdığı sütü annesine götüren Özer Öğrenci’nin annesi Teslime Öğrenci, eşek sütünü içtikten sonra kendisini daha iyi hissettiğini söyledi.

SAĞILDIKTAN YARIM SAAT İÇİNDE TÜKETİLMESİ GEREKİYOR

Öğrenci, 10 eşek ve sıpa bulunan, günlük 5 kiloya yakın eşek sütü elde edilen çiftliği annesi için kurduğunu belirterek "Annem yıllardır çektiği astım hastalığı nedeniyle sıkıntı yaşadı. Ben de bu dönemde araştırmalar yaptım. Eşek sütünün astım, bronşit hasta kanser hücrelerinin öldürülmesinde etkili olduğunu öğrendim. Bu yüzden çevrede eşek sütü bulmaya çalıştım ancak başarılı olamadım. Çünkü eşek sütü sağıldıktan yarım saat sonra tüketilmesi gerekiyor hastaların tedavisinde kullanılabilmesi için" dedi.

Çiftlikte 10 eşek ve sıpa bulunduğunu söyleyen Öğrenci "10 eşekten 5 kiloya yakın süt çıkıyor. Bir kısmını buradaki sıpalar içiyor. Geri kalanını astım ve bronşit hastaları alıyor. Kilosu 80 TL’den satılıyor. Ancak, süt sağıldıktan sonra hemen içmek isteyenlere de burada fincanlarda veriyoruz. İnşallah hastaların tedavilerine yardımcı oluruz" diye konuştu.

Haberin Devamı