Samsung’un en güçlüsü: Galaxy Note 9

Samsung’un en yeni, güçlü modeli Galaxy Note 9 nasıl bir deneyim sunuyor?

Samsung’un ezber bozan modeli Galaxy Note ile ilk tanışmamız 2011’in Eylül ayında Berlin’de düzenlenen Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA’da olmuştu. Samsung sonraki her sene yeni bir Galaxy Note modeli ile karşımıza çıktı. İlk zamanlarda Galaxy Note için telefon ve tablet kelimelerinin birleşiminden türetilen “phablet ” terimi uygun görülmüştü. O yıllarda phablet olarak adlandırılan birçok model piyasada tutunamadı. Bugün phablet terimi de kullanılmıyor. Ancak Samsung’un Galaxy Note serisi yoğun ilgi gördü ve kendi oluşturduğu segmentte başarılı bir çizgi izliyor.

En büyük ekran

İlk Note modelinde 5.3 inç büyüklüğünde bir ekran vardı. Samsung kasayı büyütmeden ekranı büyüttü bugün Note 9 ile birlikte uçtan uca sonsuz ekran olarak adlandırılan 6.4 inç ekran büyüklüğüne ulaştı. Bir önceki model Note 8’de 6.3 inç ekran vardı. Bugüne kadarki en büyük ekranı sunan Note 9’da ekranın sağ ve solundaki kavisler ekranda derinlik hissi uyandırıyor. En - boy oranı 18.5:9 olan ekranda film dizi izlemek gerçekten keyifli. Note 9, selefine göre 0,6 mm daha dar, 1,6 mm daha uzun ve 0,2 mm daha kalın bir kasaya sahip.

Haberin Devamı

En hızlı 4.5G deneyimi

Note 9, Cat 18 LTE modem sayesinde 1.2 Gbps’e kadar indirme ve saniyede 200 megabit yükleme yapıyor. Bu hız değerleri laboratuvar ortamında elde edilmiş olsa da yaptığım testlerde 50 mbps üzerindeki hız değerlerine ulaştım. Note 9, mobil internet hızında bir adım önde.

Sıvı karbon soğutma sistemi

Samsung’un 10 nm işlemcisi Exynos 9810, 2.7 GHz hızında çalışan dört adet Mongoose M3 ve 1.8 GHz hızında dört adet Cortex-A55 çekirdeğe sahip. 128 GB kapasitesi olan modelde 6 GB RAM, 512 GB kapasiteye sahip model de ise 8 GB RAM ile performans desteklenmiş. Bu RAM değerleri bir akıllı telefon için oldukça tatminkar. ARM Mali-G72 grafik işlemci ise tüm mobil oyunları çalıştıracak kadar yetenekli. Akıllı telefonlarda oyun oynarken cihaz sınır ve telefonun performansı düşer. Note 9, ısınmaya karşı yepyeni bir soğutma teknolojisi Sıvı-karbon soğutma kullanıyor.

Haberin Devamı

Bluetooth destekli S Pen

Kalemle dijital not almayı sağlayan S Pen, Note deneyiminin en önemli parçası. Note 9, en gelişmiş S Pen ile karşımızda. Ekran kapalıyken bile hızlıca not almayı sağlıyor. Bluetooth desteğine kavuşan S Pen, uzaktan kamera deklanşörüne basmanızı, sunum ve diğer uygulamaların kontrolünü ekrana dokunmadan yapmanız sağlıyor. Yalnızca 40 saniyelik şarjla S Pen’i 30 dakika kullanmak mümkün.

Yetenekli kamera

Samsung her yeni modelinde kamerasını daha yetenekli hale getiriyor. Galaxy S9 Plus kamerasında karşımıza çıkan birçok özellik Note 9’da da yer alıyor. Geniş açılı, çift diyaframlı arka lense sahip olan telefonda, karanlık ortamlarda F1.5, gün ışığının olduğu ortamlarda ise F2.4 diyafram modu otomatik olarak devrede.

2X optik zoom sunan arka kamera, OIS desteğine de sahip.

Tek şarj günboyu kullanım

Galaxy Note 9 gibi bir cihaza sahip olunca kullanım süresi uzayacak ve buna pil dayanacak mı? Samsung tek şarj ile maksimum kullanım süresi için cihazda 4000 mAh batarya kullanmış. Note 9, tek şarj ile yoğun kullanımda bile bir günü tamamlıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR