Her spor türüne özel bir uygulama var

Yüzme, bisiklet sürme, koşu ve fitness için akıllı bileklik ya da akıllı saat ile birlikte kullanabileceğiniz popüler uygulamalar ile harekete geçmeye ne dersiniz? Teknoloji sayesinde spor salonlarına gitmeden bilinçli spor yapma imkanımız var. Artık günlük tüm hareketlerimizi saklayan mobil uygulamalar mevcut. Akıllı bileklik ve saatlerle de entegre çalışan bu uygulamalar ile spor yapmak çok daha keyifli bir hal alıyor. Öyle ki yaptığınız her spor türüne özel geliştirilen uygulamalar bile var. Örneğin yüzerken kaç kulaç attığınızı, ne kadar mesafe katettiğinizi ya da yaktığınız kaloriyi hesaplamak uygulamalar sayesinde son derece kolay. Ramil Guliyev ve Lana Erdil gibi şampiyon sporcularımız da bu apps’lerle antrenman yapıyor.

Nike+ Training Club

Nike, en gelişmiş fitness uygulamalarından birisi olan Nike+ Training Club’ı iOS ve Android için ücretsiz sunuyor.
160’tan fazla ücretsiz antrenmanın yer aldığı uygulamada hareketlerin nasıl yapılacağını Nike Master eğitmenleri videolarda gösteriyor. Vücut egzersizleri için ekipmanınız yoksa dert etmeyin uygulamada sadece vücut ağırlığınızı kullanarak her yerde kolayca yapabileceğiniz antrenmanlar da mevcut.
Vaktiniz kısıtlıysa antrenman süresini belirleyebilir, seviyenize uygun başlangıç, orta, ileri seviye programlardan birini seçebilirsiniz. Avrupa ve Dünya şampiyonu atletimiz Ramil Guliyev de bu applikasyonu kullananlardan.
SwimIO
Yüzmeyi sevenler için diğer harika bir uygulama olan SwimIO ile hedeflerinizi belirleyebilir ve diğer yüzücüler ile yarışabilirsiniz. Yüzücülerin geliştirdiği bir uygulama olan SwimIO’da size en yakın havuzu bulmaya kadar tüm detaylar düşünülmüş. Apple Watch ve akıllı bileklik Pebble desteği bulunan SwimIO ile kulaçlarınız kayıt altında.
Strava
2009 yılında İsveç’te kurulan Strava, kısa sürede bisiklet sürmeyi sevenlerin gözde uygulaması oldu. Tüm hareketlerinizi GPS verileri ile eşleyip harita üzerinde sunan platformda dilerseniz önce rotalarınızı tanımlayıp harekete geçebilirsiniz. Sosyal ağ yapısına da sahip olan Strava ile performansınızı arkadaşlarınızla karşılaştırabilir ve arkadaşlarınızın rotalarını görebilirsiniz.
Piyasadaki birçok akıllı saat ile senkronize çalışabilen Strava tüm hareketlerinizi rapor ve grafiklere dönüştürüyor. Bisiklet sürmeyi seviyorsanız, Strava size izlediğiniz rotayı, harcadığınız kaloriyi ve hızınızı sunmaya hazır.
Runtastic
Hava güzel, çıkar koşarım diyenler-denseniz cebinize Runtastic uygulamasını yüklemeniz yeterli olacaktır. Akıllı bileklik ve saat ile de uyumlu çalışan uygulama koştuğunuz güzergahı harita üzerinden görmenizi sağlarken harcadığınız kalori, katettiğiniz mesafe, koşu süreniz gibi detaylı istatistikleri gösteriyor. Sade ve kullanışlı bir arayüze sahip uygulamayı Android ve iOS cihazlarda kullanmak mümkün.
MapMyRide
MyFitnessPal’in geliştirdiği ve sadece bisiklet sürmeye odaklanan bir uygulama olan MapMyRide, sunduğu birçok cazip özellik ile pedal çevirmenize yardımcı oluyor. MapMyRide ile akıllı rotalar oluşturabilir, şehrinizde diğer kullanıcıların paylaştıkları rotaları görebilirsiniz.
MySwimPro
2016’da Yılın Apple Watch uygulaması seçilen MySwimPro, profesyonel yüzücüleri bile cezbedecek özelliklere sahip. Yüzme antrenmanlarınızı programlayıp, performans ve nabzınızı ölçebilirsiniz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR