Bu uygulamaları yüklemeden tatile çıkmayın

Okulların tatile girmesiyle birlikte yaz planları da başladı. Tatilinizde size yardımcı olacak uygulamaları iOS ve Android telefonlarınıza ücretsiz yükleyebilirsiniz.

Skyscanner

Uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp en uygun fiyata uçak bileti bulmanızı sağlayan dünyanın en popüler seyahat arama motoru olan Skyscanner, uçak bileti dışında otel rezervasyonu ve araç kiralama servisleri de sunuyor. Skyscanner sunduğu hizmet karşılığında sizden ek ücret veya komisyon talep etmiyor. Kafanızda bir seyahat planı yoksa Skyscanner size alternatifler sunmaya da hazır. Uçuş karşılaştırma haritası üzerinde bütçenize uygun bir şehir seçip seyahatinizi planlamaya başlayabilirsiniz.

Uber

Ülkemizde yasaklanmış olsa da yurt dışına çıktığınızda telefonunuzda yüklü olması gereken uygulamaların başında Uber geliyor. Taksi aramamak ve sürpriz fiyatlarla karşılaşmamak için gittiğiniz şehirdeki yolculuğunuzu Uber ile planlayın. Dünya çapında 600’dan fazla şehirde faaliyet gösteren Uber ile hesaplı ve güvenli bir şekilde seyahat edin. Yurt dışında Uber kullandığınız için ceza ya da dayak yemezsiniz.

Haberin Devamı

Foursquare

Foursquare uygulaması dünyanın herhangi bir şehrinde yemek, içmek, alışveriş yapmak veya turistik amaçlı en iyi mekanları bulmanıza yardımcı olacaktır. Bugüne kadar 75 milyonun üzerinde tavsiyenin eklendiği Foursquare uygulaması ile yakınınızdaki mekanları harita üzerinde görüp kullanıcı yorumları ve puanlamalarına göre seçiminizi yapabilirsiniz.

Tripadvisor

Gezginlerin seyahat önerilerini toplamak için kurulan Tripadvisor, bugün dünyanın en büyük seyahat platformlarından biri. Gideceğiniz şehirde görülmesi gereken yerlerden yapılacak aktivitelere kadar birçok bilgiye ulaşabileceğiniz Tripadvisor’da otel ve uçak bileti rezervasyonu, restoran arama seçenekleri de yer alıyor. 600 milyondan fazla kullanıcı yorumu var.

Couchsurfing
Otel ya da kiralık evlerde konaklamak yerine gittiğiniz şehirde bir evde yatılı misafir olarak kalmaya ne dersiniz? Couch Surfing Türkçe karşılığı ile kanepe sörfü, güvenilir ve ekonomik bir şekilde dünyayı keşfetmek isteyenlerin internet üzerinde oluşturduğu bir topluluk.
Couchsurfing ile seyahat etmeyi düşündüğünüz ülkedeki üyeler ile iletişim kurup, seyahatiniz için destek alabilirsiniz. Üyeler size bazen bir kahve ve sohbet, bazen yatacak bir kanepe sunabilirler. Farklı bir seyahat deneyimi arıyorsanız Couchsurfing uygulamasını mutlaka telefonunuza yükleyin.
Booking.com
Booking.com, Türkiye’deki otellere rezervasyon yapması yasaklanmış olsa da yurt dışı otel rezervasyonu yapmak için en iyi seçeneklerden birisi olmaya devam ediyor. Dünyada 1 milyondan fazla otele rezervasyon yapmanıza imkan sunan Booking’de seyahat etmek istediğiniz şehri yazmanız yeterli. Otel dışında size kır evi, hostel, villa gibi farklı konaklama seçenekleri sunulurken araba kiralama, uçak bileti ve restoran rezervasyonu gibi servisler de var.
Here WeGo
Gittiğiniz şehirde araba da kiralasanız, toplu taşıma da kullansanız, yaya olarak da gezseniz telefonunuza bir navigasyon uygulaması yüklemeniz de fayda var. Çevrimdışı haritalar, toplu taşıma seçenekleri dışında size bisiklet rotalarını da sunan Here WeGo son dönemin gözde navigasyon uygulamaları arasında yer alıyor.
Yandex Navigasyon
Türkiye yollarını iyi bilen ve yaygın kullanılan navigasyon uygulaması Yandex’i yükleyip yola çıkın. Güncel haritaları, kullanıcı bildirimleri ile güvenli ve zaman kazandıran Yandex ücretli, ücretsiz park yerleri ve yol üstü park yerlerini gösteriyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR