Gençlere özel telefon markası: Honor

Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei, yeni akıllı telefon markası Honor ile gençleri hedefliyor.

Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei, akıllı telefon pazarında da oldukça iddialı. 2017 yılında dünya çapında satış adedinde üçüncü sırada yer alan şirket, ana markası Huawei dışında farklı bir marka ile de tüketicilerin karşısına çıkıyor. Huawei, akıllı telefondaki dijital markası Honor ile gençlere hitap ediyor.

Online satış ve pazarlama ile gençlere ulaşan Honor, 2013 yılından beri 74 ülkede 80 milyon cihaz satmayı başardı.

Honor, Türkiye pazarına Honor 7X ve Honor 9 Lite modelleriyle merhaba dedi.

4 kamerasıyla ve uygun fiyatıyla dikkat çeken Honor 9 Lite modelini yakından inceleme fırsatım oldu. Honor 9 Lite modelinin öne çıkan özelliklerine birlikte bakalım.

5.65 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan Honor 9 Lite, çerçevesiz tasarımıyla yüzde 75.5 gibi yüksek bir ekran/gövde oranına kavuşuyor. Telefon, 18:9 FHD+ ekran ile amiral gemisi Honor 9’dan bile daha yüksek bir görüntü kalitesi sunuyor.

Haberin Devamı

Honor 9 Lite, 2.5D cam ile nano ölçekte optik kaplama sunuyor. Telefonun arka yüzeyi 12 katmanlı bir süreçle parlatılarak ayna etkisi veren bir parlaklığa kavuşturulmuş.

Gençlere özel telefon markası: Honor

Ön ve arkada çift kamera

Honor 9 Lite, bu segmentte pek alışık olmadığımız şekilde hem önde hem de arkada çift kameraya sahip. 13MP + 2MP çift mercekli kameralar ile kaliteli fotoğraflar çekmek kolay. Fotoğraf çekildikten sonra odağın ayarlanmasına imkan sunan gelişmiş geniş açıklık modu ile en gerçekçi kareleri yakalamanızı sağlıyor.

Cinsiyete göre güzellik

Honor, güzellik modunu cinsiyete göre farklılaştırarak bir adım ileriye taşıyor. Honor 9 Lite, yüz hatlarını ve özelliklerini tanıyıp, güzellik efektlerini cinsiyete göre özelleştiriyor. . Güzellik düzeyi düğmesiyle çekimlerinizi istediğiniz kadar güzelleştirin.

El salla selfie çek

Jest kontrol özelliği ile selfie çekmek için elinizi sallamanız yeterli. Geniş açılı panoramik özelliği de bir fotoğraf karesine daha çok şey sığdırmanızı sağlıyor.

Bokeh efekti

Son dönemin popüler çekim tekniği olan Bokeh ile odaklandığınız ana obje dışında kalan detayları bulanıklaştırabiliyorsunuz. Gerçek bir Bokeh çekimi için kameranızın yetenekli olması şart. Honor Lite 9’un çift arka kamerası tam bir Bokeh ustası desek abartmış olmayız.

Haberin Devamı

Oyunseverlere göre

Honor 9 Lite, Huawei imzalı sekiz çekirdekli Kirin 659 işlemciyle sahip. 2,36 GHz hıza çıkabilen işlemci 3GB bellek ile desteklenmiş. Bu donanım yüksek performanslı oyunları sorunsuz bir şekilde oynamaya olanak sunacak seviyede.
Android’in son sürümü Android 8.0 yüklü gelen cihaz, 3000 mAh değerindeki pili ile de uzun kullanım süresi vadediyor.
Gelişmiş parmak izi modu
Huawei’nin üst modellerinde gördüğümüz ve 0.25 saniyede parmak izini tanıyan Parmak İzi Tanıma 4.0 özelliği Honor 9 Lite modelinde de yer alıyor. Arka yüzeyde yer alan sensöre parmağınızın değmesiyle kilitli ekranın açılması saliseler içinde gerçekleşiyor.
Bütçe dostu fiyat
Akıllı telefon fiyatlarının cep yaktığı şu dönemde Honor 9 Lite, Türkiye lansmanına özel 1299 TL fiyat etiketiyle bütçe dostu telefon arayanlara hitap ediyor. Sorunsuz performans ve gelişmiş kamera özellikleriyle birçok kullanıcının ihtiyacını karşılayabilecek seviyede.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR