Akıllı telefon dünyasında ‘8’ rüzgarı esiyor

2018’e yaklaşırken akıllı telefon markaları en iddialı modellerini peşi sıra duyurmaya başladı.

Efsanenin dönüşü Nokia 8

Nokia, kendisi için ‘artık tarih oldu’ diyenlere inat küllerinden doğuyor. Bu sene başında duyurulan Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 modellerinden sonra markanın amiral gemisi modeli Nokia 8, iddialı özellikleriyle karşımızda. Yekpare alüminyum gövdesiyle şık bir görünüm sunan cihazda işletim sistemi olarak Android’in en son sürümü Nougat 7.1.1 bulunuyor. Yalın Android yüklü cihaz Android 8.0’a en hızlı terfi edecekler arasında. Telefonun hem ön hem de arka kamerasında 13 MP Zeiss lensler kullanılmış. Nokia 8, Bothie adı verilen aynı anda iki kamerayı da kullanıp fotoğraf ve video çekme yeteneğine sahip. 8 çekirdekli Snapdragon 835 işlemciden gücünü alan telefonun performansı 4 GB RAM ile desteklenmiş. Nokia 8, Hollywood teknolojisi olarak adlandırılan OZO ses özelliğine sahip ilk akıllı telefon. Nokia 8, 8 Ekim ’de ülkemizde satışa.

Apple iPhone 8 ve 8 Plus
iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modelleri 4.7 ve 5.5 inçlik ekran boyutlarıyla birbirinden farklılaşıyor. Ama ikisi de gücünü 6 çekirdekli biyonik işlemci A11’den alıyor. Her iki cihaz da iOS 11 yüklü geliyor. IP67 sertifikasıyla 1 metreye kadar suya dayanıklılık diğer bir ortak özellik. iPhone 8 ve 8 Plus’ın ayrıştığı noktalara gelecek olursak; işlemcileri aynı olsa da iPhone 8’de 2 GB RAM, iPhone 8 Plus’ta 3 GB RAM yer alıyor. Pilde ise iPhone 8 Plus yaklaşık yüzde 50 daha fazla kapasiteye sahip ve 20 Ekim’de Türkiye’de.
Samsung Galaxy Note 8
Samsung, 8 rüzgarının en yoğun estiği marka oldu. Şirketin son bombası Galaxy Note 8 oldu. Note serisinin en önemli özelliği kabul edilen S Pen akıllı kalem, Galaxy Note 8 ile daha da gelişti ve yeni özellikler kazandı. Daha ince uç ve artırılmış basınç hassasiyetine sahip yeni S Pen ile artık çizim dışında metinleri seçip çeviri yapmak bile mümkün. 6.3 inçlik yanlardan kavisli ekranıyla çerçevesiz telefon hissi veren Note 8, sekiz çekirdekli Exynos 8895 işlemcisi ve 6 GB RAM ile ekranı ikiye bölüp aynı anda birden fazla işlemi sorunsuz bir şekilde yapıyor. Cihazda Android’in son sürümü 7.1.1 yüklü.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR