O özellik Türkiye’de yok!

Apple, yeni akıllı saati Watch Series 3’ü ülkemizde web sitesi üzerinden satışa sundu.

Apple’ın yeni akıllı saati Watch 3’ün en çok beklenen özelliği maalesef Türkiye’de satışa sunulan modellerde yer almıyor. Apple Watch ailesinin üçüncü kuşak modellerinde sunulan en önemli yenilik hücresel bağlantı özelliğiydi.

Watch 3, üzerinde yer alan eSIM (Elektronik SIM ) sayesinde akıllı telefondan bağımsız çalışabiliyor. Bu özellik sayesinde akıllı telefonunuz yanınızda olmasa bile saatiniz internete bağlanabiliyor. eSIM konusunda yasal bir düzenleme ve uygun altyapı olmadığı için Türkiye’deki mobil operatörler eSIM hizmeti sunamıyor.

Apple Watch Series 3 modelleri yerleşik GPS , 50 metreye kadar suya dayanıklılık, kalp atış hızı sensörü, ivmeölçer, barometrik altimetre gibi özellikleriyle aktivite koçunuz olmaya aday. Apple’ın Türkiye’de satışa sunduğu Watch Series 3 modelleri için açıklanan başlangıç fiyatı 1649 TL.

Hikayeler Instagram’ı uçurdu

2010 yılında iOS uygulamasıyla kendi halinde basit bir fotoğraf filtre uygulaması iken 2012’de Facebook’un 1 milyar dolara satın almasıyla dönüşüm sürecine giren Instagram, bugün en çok kullanıcısı olan sosyal ağlar sıralamasında üçüncü sıraya kadar yükseldi.

Haberin Devamı

Snapchat’den başarılı bir şekilde kopyalanan Instagram hikayeleri bir seneyi geride bıraktı. Bir sene içinde sürekli yeni özelliklere kavuşan hikayeler artık birçok kullanıcının vazgeçilmezi oldu. Geçtiğimiz yıl canlı yayın özelliğini de devreye alan Instagram’ın kullanıcı sayısı hızlı bir artış sürecinde. Son açıklanan rakamlara göre aylık aktif kullanıcı sayısı 800 milyona ulaştı. Geçtiğimiz Nisan’da açıklanan aylık aktif kullanıcı sayısı ise 700 milyondu .

Evinize özel uçan robot

Aevena Aire isimli ev robotu bir drone gibi evinizin içinde uçup fotoğraf ve video çekimi yapıyor. Akıllı telefon uygulamasıyla uzaktan kontrol edilebilen robot güvenlik kamerası olarak da kullanılabiliyor. Eşyalara çarpmadan uçabilen robotu kendi ihtiyaçlarınıza göre IFTTT komutlarıyla programlayabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Kickstarter’da hedeflediği fona ulaşan uçan ev robotunun temizlik, yemek, ütü konusunda yeteneği olmasa da onu evine almak isteyenler çoktan 749 dolar ödeyerek ön siparişlerini verdi.

DİĞER YENİ YAZILAR