Gazete Vatan Logo

HAS Parti general transfer etti

Emekli Tümgeneral Pehlivanoğlu, HAS Partiye GİK üyesi oldu

Emekli Tümgeneral Yalçın Pehlivanoğlu HAS Partiye girdi ve GİK üyesi oldu. Pehlivanoğlu’nun adı ‘’Balyoz Darbe Planı’’ belgeleri arasında yer almış ve kendisi için ‘’Erbakan ekibinden’’ notu konulmuştu.

Gazeteport'un haberine göre, Saadet Partisinden ayrıldıktan sonra Halkın Sesi Partisini kuran ve Genel Başkan seçilen Numan Kurtulmuş, partisine emekli bir Tümgeneral transfer etti. Kara Kuvvetleri, Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkan yardımcılığı görevinden emekli olan Yalçın Pehlivanoğlu Genel İdare Kuruluna girdi.

Pehlivanoğlu’nun adı ‘’Balyoz Darbe Planı’’ belgesi olduğu öne sürülen notlarda geçmiş ve kendisi için ‘’Erbakan ekibinden’’ ifadesi yer almıştı. Balyoz DVD’leri içindeki ‘’GEN ETÜD’ isimli bir dosyada Türk Silahlı Kuvvetlerinin 2003’teki komuta kademesi listesinde 200’ü aşkın generale yer verilmişti. Listedeki isimlerin yanında (+), (-), (?) gibi işaretler konulmuştu.

Gölcük depremi sırasında Yalova’da Tugay komutanı olan, KKTC’de Tümen komutanlığı yapan ve 2005’de emekli olan Pehlivanoğlu GİK listesine girerken, Kurtulmuş ile birlikte Saadet Partisinden ayrılan Hüsamettin Korkutata, Lütfi Esengün, Mehmet Bekaroğlu, Mukadder Başeğmez, Musa Demirci, Ömer Vehbi Hatipoğlu, Sacit Günbey, Şeref Malkoç, Teoman Rıza Güneri de GİK’e seçildi.

Anavatan Partisi eski milletvekili Beyhan Aslan, Demokrat Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı yapan Çağrı Erhan ile Türkiye Birleşik İşçi Partisi (TBİP) Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Prof. Zeki Kılıçaslan ile DP’de milletvekilliği yapan Ümmet Kandoğan da 65 kişilik GİK’de yer aldı.

Haberin Devamı