Gazete Vatan Logo

Harvard’da ders oldu

THY’nin başarı öyküsü, Harvard Business School’da çalışma konusu yapıldı. THY Genel Müdürü Kotil, “Öğrencilerin hoşuna giden, küçücük bir kamu şirketinin 6 kat büyüyebilmesi, Avrupa’da son 5 yılın en iyi havayolu seçilmesi ve United Airlines’dan sonra ikinci şirket olmaya doğru ilerlemesi oldu” dedi.

Harvard’da ders oldu

Son yıllarda yaptığı başarılı hamlelerle hızla büyüyen ve dünya havayolu şirketleri arasında ilk sıralara giren Türk Hava Yolları’nın (THY) başarısı, ABD’deki dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi’nde ders konusu oldu. Boston’daki Harvard Business School’da (HBS) “Turkish Airlines: Widen Your World” adı altında düzenlenen durum çalışmasında (case study) sunum yapan THY Genel Müdürü Temel Kotil, şirketin hikayesini, vizyonunu ve geleceğe dair planlarını, Harvard’lı öğrencilerle paylaştı.

Temel Kotil: Onur verici

Kotil, bir kamu şirketi olan THY’nin 2006’da borsada özelleşmesinden sonra her şeyin değiştiğini vurgulayarak, 2004’te Orta Doğu’ya açılan 24 hattın, THY’nin kaderini etkilediğinin altını çizdi. Bu hatlar sayesinde Avrupa-Orta Doğu bağlantısının sağlandığını ve THY’nin transfer yolcuları çektiğini vurgulayan Kotil, 2004’ten bugüne kadar THY’nin transit yolcu sayısının 1 milyondan 14 milyona çıktığını ve şirket cirosunun yarısını transfer yolcuların oluşturduğunu belirtti. Kotil, HBS’nin THY ile ilgili 2003-2013 yıllarındaki kapsamlı durum çalışmasının bir Türk şirketi adına ilk olduğunu belirtti. THY’nin akademik incelenmesini onur verici olarak değerlendiren Temel Kotil, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

6 kat büyüme etkiledi

“Harvardlı öğrencilerin yüzde 30’u daha önce THY’yi kullanmış. İstanbul’un Avrupa, Asya ve Afrika’yı birbirine bağlamada çok avantajlı konumda bulunduğunu söylediler.

Atatürk Havalima’nın geçen yıl

Frankfurt’takini geride bıraktığına ve yeni havalimanıyla İstanbul’un coğrafi avantajının artacağına işaret ettiler. Öğrenciler 6 kat büyümemizi sorduklarında, çok çalıştığımızı ve Türkiye ekonomisinin 3 kat büyümesinin ve Dışişleri Bakanlığı’nın Afrika’ya açılım politikasının bize büyük destek verdiğini söyledik. Öğrencilerin hoşuna giden, küçücük bir kamu şirketinin 6 kat büyüyebilmesi, Avrupa’da son 5 yılın en iyi havayolu seçilmesi ve Star Alliance bünyesinde bu yıl United Airlines’dan sonra ikinci büyük şirket olmaya doğru ilerlemesi oldu. Servis kalitesinde en iyi yemeği verdiğimizi söylediler.”

Haberin Devamı