Gazete Vatan Logo

Harvard'da büyük skandal!

Dünyanın en köklü eğitim kurumlarından Harvard Üniversitesi'nde geçen yıl yaşanan kopya skandalı 60 öğrencinin okuldan uzaklaşmasıyla sonlandı.

ABD'nin en prestijli üniversitelerinden Harvard'ta geçen yıl mayıs ayında yaşanan kopya skandalında karar verildi. Skandalda ismi geçen 125 öğrenciden 60 kişi okuldan uzaklaştırıldı. Yönetim Kurulu'nun skandalla ilgili kararı önceki gün Bilim ve Sanat Fakültesi Dekanı Michael D. Smith tarafından yazılan bir mektupla açıklandı. Yönetim birinci sınıfı öğrencilerine ev ödevi şeklinde verilen ve öğrencilerin bireysel olarak yapmaları istenen final sınavında kopya çektiği öne sürülen 125 öğrenciden 60'ının okulla bağının koparıldığı belirtildi. Yönetim, olayın ne şekilde araştırıldığı, ders ve profesör hakkında herhangi bir bilgi vermezken öğrencilerden elde edilen bilgiye göre dersin Yardımcı Profesör Matthew B. Platt verilen 'Introduction to Congress' (Kongre'ye Giriş) olduğu açıklandı. Öğrenciler seçmeli ders kategorisindeki bu dersi kolay olduğunu için aldıklarını ancak dersin giderek zorlaştığını iddia etti.

Türk öğrenci yok

Üniversitenin öğrenci gazetesi The Harvard Crimson dersin 279 öğrenci tarafından alındığını yazdı. Yönetim Kurulu'nun internet sayfasında okuldan uzaklaştırmanın 2 ya da 4 dönem sürdüğü bu süreçten sonra öğrencilerin okula geri dönebileceği haberi yer aldı. Ancak Harvard Eğitim Okulu Profesörü Howard Gardner, üniversitenin olayın 'nasıl ve neden olduğu' hakkında daha fazla açıklama yapması gerektiğini belirtti. Harvard Basketbol Takımı'nda oynayan iki oyuncunun da okuldan ayrıldığı kaydedildi. VATAN'a konuşan Harvardlı Türk öğrenciler, 60 kişi arasında herhangi bir Türk öğrencinin bulunmadığını açıkladı. Harvard'ta her sene yaklaşık 17 öğrenci hakkında 'akademik sahtekarlıkla' ilgili araştırma yapılıyor.

Haberin Devamı