Gazete Vatan Logo

Hariri: Söz verdiğim gibi döneceğim

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta bulunan Lübnan Başbakanı Hariri'den yeni bir açıklama geldi. Ülkede zorla tutulduğu yönünde iddialar bulunan Hariri 'Size söz verdiğim gibi Lübnan'a geri döneceğim' dedi.

Hariri: Söz verdiğim gibi döneceğim

İstifa eden Lübnan Başbakanı Saad El Hariri twitter hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu.

Durumundan endişe edilen başbakan "Size söz verdiğim gibi Lübnan'a geri döneceğim" dedi.

Paylaşımıyla ülkesine döneceğini bir kez daha belirten Hariri ile ilgili Lübnan'da bazı siyasetçiler ve basın kuruluşları, zorla istifa ettirildiğini ve Riyad'da ev hapsinde tutulduğunu iddia ediyor.

Saad Hariri, kurduğu hükümetin güvenoyu almasının üzerinden bir yıl geçmeden 4 Kasım'da, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da istifa ettiğini açıklamıştı.

İstifa konuşmasında, "Hizbullah ve İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını" belirten Hariri, "kendisine suikast düzenlenebileceği endişesi taşıdığını" kaydetmişti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Hariri'nin istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hariri'nin şu an bulunduğu şartlardan dolayı endişeliyiz. Kendisi Lübnan'a dönmeli ve istifa gerekçelerini açıklamalıdır. Bunu yapmadığı sürece istifası geçerli değildir." ifadelerini kullanmıştı.

Hariri, Riyad'dan katıldığı bir televizyon programında, "ülkesine yakında döneceğini ve istifası ile ilgili anayasal gereklilikleri yerine getireceğini" söylemişti.

Haberin Devamı