Gazete Vatan Logo

Harfler yasta kalemler suskun

Yaklaşık bir ay önce sonsuzluğa uğurladığımız usta gazeteci Çetin Altan, on gün önce kaybettiğimiz Leyla Umar’dan sonra gazetecilikte yarım asırı geride bırakan duayen Hasan Pulur da hayata veda etti.

Harfler yasta kalemler suskun

Türk basınının duayen ismi, usta gazeteci Hasan Pulur 83 yaşında yaşamını yitirdi. Özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde 3 aydır tedavi gören Pulur, dün 12.30 sıralarında organ yetmezliğinden hayatını kaybetti.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, duayen gazetecinin hayatını kaybetmesiyle ilgili şunları söyledi, “Mayıs ayından beri rahatsızlıkları vardı. Zaman zaman hastaneye yatıyordu. Son 2, 3 aydır sağlık durumu kötüleşmişti. Bir süredir yoğun bakımdaydı. Büyük üzüntü içerisindeyiz. Türk basınının çınar isimleri bir bir gidiyor. Hastaneye, sık sık ziyarete gidiyorduk. Her zaman gündemle ilgiliydi. Haberleri soruyordu. Ve yine yorumlar yapıyordu. 7 Haziran seçimleri ve öncesi siyaseti yakından takip ediyordu. Yazamadığı için de çok üzülüyordu.”Hasan Pulur, yarın Levent Cami’nde düzenlenecek cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’nda aile kabristanına defnedilecek.

Yarım asırı geçen gazetecilik

1932 doğumlu Hasan Pulur, ilköğrenimini İstanbul’da yaptı. Ortaokul yıllarında öğrenimine ara vererek yaklaşık üç yıl, bazı işlerde çıraklık yaptıktan sonra, tekrar öğrenime döndü. Ortaokul bitirme sınavlarına dışarıdan girdi, kazandı. Kabataş Lisesi’nde yatılı okudu. Liseden sonra sırasıyla 1954’te Son Saat, 1955’te Yeni İstanbul, Vatan, Havadis, 1957’de Akşam, 1958- 1979 yılları arasında Milliyet, 1979- 1986 yılları arasında Hürriyet, 1986-1988 arasında Güneş ve 1988’den itibaren yeniden Milliyet gazetelerinde çeşitli kademelerde çalıştı.

Haberin Devamı

Yazıları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın yarışmalarında başarı ödülleri kazandı. Meral Pulur’la evlendi . Korkut ve Bülent adında iki oğulları oldu. 13 Şubat 2007’de 50 yıllık hayat arkadaşı Meral Pulur’u kaybetti. Oğullarından Korkut Pulur 17 Ağustos 2010 tarihinde kanser hastalığı nedeni ile 53 yaşında vefat etti. 1961 yılında, Milliyet Gazetesi’nde Olaylar ve İnsanlar adlı köşesinde okurlarının ilgisini çeken yazılar yazan Pulur, aynı köşeyi 1979-86 yılları arasında Hürriyet Gazetesi, 1986-88 yıllarında Güneş Gazetesi’nde sürdürdü. Bu yazıları daha sonra kitap haline de getirildi.

Haberin Devamı

‘Herkes mutlaka onu okurdu’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tedavi gördüğü Florence Nightingale Hastanesi’nde hayatını kaybeden Pulur’un ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, Pulur’un vefatından üzüntü duyduklarını dile getirerek, şunları kaydetti, “Hepimizin başı sağ olsun. Hasan Pulur, benim kuşağımda olanlar çok daha iyi bilirler, mizahı, ciddiyeti kendi sütununda en iyi anlatan yazarlarımızdandı. Milliyet’i eline alan herkesin mutlaka okuduğu köşe yazarlarındandı.”

Erdoğan’dan taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden Türk Basınının usta kalemi Hasan Pulur’un ailesine taziye dileklerini iletti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Hasan Pulur’un oğlu Bülent Pulur’u telefonla aradı. Gazeteci Hasan Pulur’un vefatından müteessir olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve medya camiasına başsağlığı dilediği öğrenildi.

Haberin Devamı