Gazete Vatan Logo

Harem Otogarı taşınıyor

Otogarın işletmesini artık İSPARK yapacak

1970’ten beri İstanbul’a gelen herkesin en az bir kez yolunun düştüğü Harem Otogarı artık Ataşehir’de yeni modern yerinde hizmet verecek. Filmlere konu olan otogarın işletmesini ise İSPARK yapacak. 2017 yılında açılması planlanan ‘Cep Otogarı’ ile artık Anadolu yakasının şehirlerarası yolcu trafiği Ataşehir’den başlayacak.

10 BİN OTOBÜS SEFERİ YAPILACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak yeni tesisle günde 10 bin otobüs seferi yapılırken 250 bin yolcuya da hizmet verilmesi hedefleniyor. Yeni otogar ile yılda yaklaşık 50 milyon yolcuya hizmet verilmesi de planlanıyor. Otogarda son teknolojik sistemlere yer verilecek. Yolcuların daha rahat ve zamanında seyahat etmeleri amacıyla da teknolojik sistemlerle takip ve kontrol yapılacak.

İSTANBUL NEFES ALACAK

Harem Otogarı’nın şehir içinde kalması ve çevre yollarına uzaklığı bölge trafiğini de olumsuz etkiliyor. Özellikle Üsküdar Sahil şeridi ve Kadıköy hattı trafik yoğunluğu yaşıyor. Otogar’ın Ataşehir’e taşınmasıyla bölge de rahatlamış olacak. Anadolu ve Avrupa yakasında yaşanan yoğunluğu azaltacak. Ayrıca firmaların farklı noktalarda bulunan ofisleri de tek çatı altında toplanarak dağınıklığın önüne geçilecek.

Haberin Devamı

Bayram trafiğini bitirecek

İstanbul’da özellikle bayram tatili dönüşlerinde yaşanan trafik yoğunluğuna, uzun araç kuyruklarına ve vatandaşların yaşadığı çileye son vermek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi cep otogarı projesini hayata geçirdi. İlk uygulaması Alibeyköy’de başlatılan cep otogarları Ataşehir ile devam edecek. Alibeyköy Cep Otogarı’na gelen araçlar, kısa süreli bekleme yaparak yolcu indirip-bindirebiliyor. 30 dakikası ücretsiz park uygulaması Ataşehir Otogarın'da da olacak. Cep Otogarı’nın bünyesinde; idari bina, kafeterya, bekleme salonu, otobüs acenteleri ile ziyaretçilerin kısa süreli parklanma yapabileceği otoparklar yer alıyor. Çocuk oyun parklarının da yer aldığı otogarda İSPARK personeli çalışıyor.

Dokuz cep otogarı yapılacak

Alibeyköy ve Ataşehir’in ardından cep otogarlarının sayısının artırılması planlanıyor. İBB tarafından yapılacak yeni cep otogarlarının Avrupa yakasında Esenler, Sefaköy, Bahçeşehir ile iki adet Silivri'de olması planlanıyor. Anadolu yakasında ise Kavacık, İMES, Ataşehir ve Pendik düşünülüyor.

Haberin Devamı