Gazete Vatan Logo
Magazin Hareketli ve doğal!

Hareketli ve doğal!

Şeref Meselesi dizisinde Derya karakterine hayat veren güzel oyuncu Şükran Ovalı, yeni yıla yoğun bir başlangıç yapıyor. Başarılı isim, gündemine eklediği sinema filmi Yeni Dünya ve sürpriz tiyatro oyunuyla adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

Hareketli ve doğal!

Oyunculuğa olan ilgim ortaokulda edebiyat öğretmenimin edebiyata ve tiyatroya olan ilgimi farketmesiyle başladı diyebilirim aslında. Okul oyunlarıyla devam ettiğim bu süreçte kendimi daha iyi ifade edebildiğimi hissettiğim ‘oyun oynama’ durumu, liseye geldiğimde meslek haline getirmek istediğim bir şey oldu. Üniversite sınavlarında sinema ve televizyon bölümü kazanmama rağmen oyunculuk okumak istediğimden emindim. Akabinde Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü burslu kazandım. Bizim okul herkesin kendisi olmasına izin verilen bir yerdi. Sadece iyi oyuncu olmayı değil, iyi insan olmayı da öğrendik orada. Oyunculuk, nefes aldığım sürece hayal etmeye devam edeceğim bir alan. Uzun vadeli yapmak istediğim bir iş olduğu ve insanla yakından ilgilendiği için başka ülkeler, başka diller, başka insanlar bilmek ve tanımak, daha çok anı biriktirmek istiyorum.”

GÜLMEK EN BÜYÜK SİLAHI

“Kararsız bir yanım var onunla anlaşmaya çalışıyorum. Tezcanlıyım, bu sevdiğim mi, sevmediğim bir yanım mı bilemiyorum. Mesela açıksözlü oluşumu seviyorum, gülerek de olsa mutlaka düşüncemi söylerim. Gülmek, yüzün ikramıdır, gülerek söyleyince kızmıyor insanlar. Çünkü yaşadığımız yerde komik insanlar ciddi şeyler, ciddi insanlar komik şeyler söylüyorlar.”

Haberin Devamı

STİLİ VİNTAGE, COOL VE ASİ

“Modaya yakından bakmayı seviyorum ama modada kurallara, öğretilmiş güzelliklere çok inanmam. Stilimde vintage, yaşanmışlığı olan, rahat, cool, asi ama kendi içinde iddiası olan detayları seviyorum. Dünyadan Michael Kors, Tom Ford, Valentino, Roberto Cavalli, Alexander McQueen, Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier, Marc Jacobs. Türkiye’den Gamze Saraçoğlu, Meltem Özbek, Elif Cığızoğlu’nu beğenerek takip ediyorum.”

MİZAH ONUN VAZGEÇİLMEZİ

“Oyun karakterlerinin kostümlerini yapmayı seviyorum. Fotoğraf çekmek ve yazı yazmakla da yakından ilgileniyorum. Perşembe günlerini Uykusuz dergisi için iple çekiyorum; ülkenin nabzını, ekonomisini, siyasetini ve durumunu gülümsemeyi unutmadan onlardan öğreniyorum. Her defasında bir kez daha anlıyorum ki mizah yenilmez. O yüzden gülmeyi ve güldürmeyi çok seviyorum.”

Haberin Devamı

TEZCANLI VE AÇIKSÖZLÜYÜM

Tezcanlıyım, bu sevdiğim mi, sevmediğim bir yanım mı bilemiyorum. Açıksözlü oluşumu seviyorum, mutlaka düşüncemi söylerim.

GÜNDEMİM YOĞUN AMA TİYATRO YAPMAYI, SAHNEYE ÇIKMAYI ÇOK ÖZLEDİM...

“Şeref Meselesi dizisinde Derya karakterini canlandırıyorum. Derya’yı ve onun gibi derdi olan karakterleri seviyorum. Şaka yapmazsa altından kalkamayacağı kadar büyük dertleri var onun. Gündemimde bir de sinema filmi var; Yeni Dünya. Çocuğu için köyden kente yerleşen bir ailenin dramını anlatıyor. Ben down sendromlu bir çocuğun annesini oynuyorum. Bu filmde, kentsel dönüşümle beraber göç eden ve burada yozlaşıp kaybolan bir ailenin hikayesini izleyeceksiniz. Bu projede bambaşka bir karaktere hayat verdim ve karakterlerin benzer olmaması benim en önemli motivasyonlarımdan biri. Yakın zamanda bir de sürpriz bir tiyatro oyunum var. Açıkçası tiyatro yapmayı, sahneye çıkmayı çok özledim.”

Haberin Devamı