Gazete Vatan Logo

Harekatın ilk ayağı tamam

Zeytin Dalı Harekatı’nın 37. gününde 8 köy teröristlerden temizlendi. Racu-Bülbül hattı birleşti. Kilis ve Hatay hattından gelen birlikler temas kurdu ve Afrin çevresinde hilal oluştu

Harekatın ilk ayağı tamam

Harekatın 37. gününde öldürülen terörist sayısı 2018’e yükseldi. TSK ve ÖSO, sabaha karşı başlayan operasyonlarda Afrin’in kuzeybatısındaki Racu beldesinde Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda köylerini teröristlerden temizledi. Öğleden sonra da Afrin’in Umranlı, Meydan Ekbez ve Bendirek köylerine girildi. Böylece Afrin’e Sakız Karakolu bölgesinden giren askerlerle birlikte Kilis ve Hatay hattından gelen askerler arasındaki hatlar birleşti ve hilal oluştu. Operasyonun birinci ayağı dün itibarıyla tamamlanmış oldu.

TSK ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, dün sağanak yağış ve yoğun sis altında harekatı sürdürdü. Sisli havayı fırsat bilen teröristlerin sızma girişiminde bulunabileceği bölgeler ateş altına alınırken, terör alanları da uçak ve ateş destek vasıtalarıyla baskı ateşi altına alındı.

Türkiye ile bağlantıları kesildi

YPG’li teröristlerden temizlenen son 8 köy kritik konumda. Terör örgütü YPG’nin daha önce Kilis boyuncu Türkiye sınırı ile bağlantısı kesilmişti. Kuzeyde sadece Gaziantep ile Kilis il sınırlarının buluştuğu noktada (Gülbaba batısı) yaklaşık 5 kilometrelik bir alan PYD/PKK’nın denetimindeydi. Güneyde ise Cinderes ile Raco arasında ise 5 kilometrelik bir hatta teröristler bulunuyordu.

Haberin Devamı

Son alınan köylerle birlikte kuzeyde cepheler de birleşmiş oldu. İlerlemeyle kuzeyde teröristlerin Türkiye sınırı ile bağlantısı tamamen kesiliyor Böylelikle Racu ile Bülbül hattı da birleştirilmiş oldu.

YPG/PKK üssü de temizlendi

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’de biri belde merkezi, 84’ü köy, 6’sı köy altı yerleşim ve 20’si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK’ya ait üs olmak üzere 112 noktayı ele geçirdi.

Şeran beldesine bağlı Ömeranlı köyü yakınlarında ÖSO ve YPG/PKK arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmaların ardından ÖSO birlikleri ele geçirdiği ve teröristlerin silahlı eğitim kampı olarak kullandığı alana girdi. Çatışmada, kamptaki teröristler etkisiz hale getirildi. Kamp alanında, teröristlerin, üzerine örgüt elebaşı ‘Apo’ adını yazdıkları bir kayanın üst kısmını insan başı şeklinde yontmaya çalışarak, elebaşının yüzünü kabartma halinde resmettikleri dikkati çekti. ÖSO güçleri, kampın ele geçirilmesinin ardından kayada yüzün resmedildiği bölümü tahrip ederken, barınaklarda örgüte ait çok sayıda flama ve doküman buldu.

Haberin Devamı

Öte yandan Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde saldırı hazırlığında oldukları belirlenen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik hava harekatı düzenlendi. Teröristlere ait barınak, sığınak ve silah mevzileri imha edildi.

33. şehit acısı

Zeytin Dalı Harekatı’nda teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Şükrü Ünlü’nün (30) cenazesi dün memleketi Karaman’ın Ermenek ilçesinde, 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü’ün cenazesi, askeri uçakla Konya’ya, buradan da kara yoluyla Çatalbadem köyündeki babaevine getirildi. Cenazeyi bekleyen anne Ünlü ‘Gece 04.00’te rüyamda gördüm. ‘Anne, takım elbisemi ver’ diyordu. Ben de geç içeriden al dedim’. ‘Anne, sen takım elbisemi ver. Gideceğim ben’ dedi. Sonra şehit haberini aldım’ diyerek uzun süre gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Baba Ünlü de oğlunun tabutuna sarılıp ‘Oğlum, seninle gurur duyuyorum’ dedi. Bu sırada, bir askerin duygulanıp, gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Şehit Ünlü’nün cenazesi, babaevinin önünde alınan helalliğin ardından dualar eşliğinden dini ve askeri törenin yapılacağı Kazancı Beldesi meydanına götürüldü. Şehit Uzman Çavuş Şükrü Ünlü’nün naaşı, kılınan namazın ardından köy mezarlığında defnedildi.

Sevkiyat tam gaz

Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden yola çıkan Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Hareket (PÖH) timleri, Suriye sınırındaki Gaziantep’in İslahiye ilçesinde kurulan ‘İçişleri Bakanlığı Müşterek Görev Merkezi’ne gelmeye devam ediyor.

Sabah saatlerinden itibaren farklı kentlerden otobüs ve zırhlı araçlarla Müşterek Görev Merkezi’ne gelen JÖH ve PÖH’lere yakınları ile ilçe halkı da ellerinde Türk bayraklarıyla destek verdi. Yakınları ve vatandaşlar asker ve polislere sloganlar ile merkezin kapısına kadar eşlik etti. Merkeze giren güvenlik güçleri harekatta görev aldıkları için mutlu olduklarını belirtirken, yakınları da operasyona katılanlara sürekli dua ettiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Yuvalarını yıkacağım!

Afrin’deki çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Muzaffer Doğan (25), kucağında şehit olan arkadaşı Enes Sarıaslan’ın (24) Adıyaman’ın Besni ilçesindeki mezarı ile ailesini ziyaret etti. Doğan, şehit arkadaşı Sarıaslan’ın babası İmam ve annesi Hatice Sarıaslan’a ‘başsağlığı’ diledikten sonra mezarlığa gitti ve arkadaşı Sarıaslan’ın kabri başında dua ederek gözyaşı döktü.

İmam Sarıaslan da oğlunun arkadaşının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek ‘Milletimizle ordumuzla devletimizin arkasındayız. Operasyon, inşallah sürecek. Yarım kalmayacak, sonuna kadar gidecek. Bir oğlum ve ben de varım. Yan yana gitmek istiyorum. Oğlumun kokusunu aldım. Son sözümüzü devletimiz söyledi. Devletimizin milletimizin başı sağ olsun. Allah, askerlerimizin yardımcısı olsun” dedi. Çavuş Doğan ise en kısa sürede cepheye tekrar gideceğini belirterek, “Teröristlerin yuvalarını yıkacağım” dedi.