Gazete Vatan Logo

Harekat için kritik hamle tamam

TSK, Zeytin Dalı Harekâtı’nın tamamlanacağı Tel Rıfat operasyonu öncesinde kritik bir adım attı. Halep’in Nubul ve Zehra bölgesinin güney sınırındaki Anadan bölgesine konuşlandı. Böylece rejim güçleri izlenecek, tam olarak güvenlik sağlanacak.

Harekat için kritik hamle tamam

Türkiye’nin terör örgütü YPG/PKK’yı Afrin’den temizleme operasyonu sürürken önemli bir hamle daha yaptığı öğrenildi. Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre TSK birlikleri İdlib’in kuzey batısında Halep sınırına yeni bir konuşlanma gerçekleştirdi. Bu nokta hem Halep’in Nubul ve Zehra bölgesinin hemen aşağısında olması nedeniyle hem de rejimin Tel Rıfat’taki güçlerinin izlenmesi açısından önem taşıyor. Anadan Üssü, rejim güçlerinin takibi, saldırı tehditlerine karşı önlem alınması ve püskürtülebilmesi açısından stratejik bir öneme sahip. Bu nokta Afrin operasyonu sürerken rejim milislerinin teröristlere destek verdiği bölgeydi.

Rejimin TSK ve ÖSO’nun harekatını engellemek için teröristleri bu bölgeden sızdırma girişimleri olduğu tespit edilmişti. Rejim milisleri de yine bu noktadan Afrin’e ilerleyen TSK birlikleri ve ÖSO’ya karşı harekete geçmiş ve stratejik öneme sahip Kafr Jana köyüne ulaşmıştı. Bu köyün stratejik bir kavşak olması nedeniyle TSK ve ÖSO’yu burada durdurma girişiminde bulunmuştu. Ancak TSK’nın vurduğu milisler başarısız olmuştu. Rejimin ve destekleği YPG/PKK’nın Tel Rıfat bölgesindeki varlığına son vermek için operasyonun tamamlanmasının zorunluluk olduğunu vurgulayan kaynaklar, benzer saldırıları veya sızma girişimlerinin önüne geçilmesi ve güvenliğin sağlanması için tam kontrol sağlanması gerektiğini dile getirdi. Yine bu bölgede bulunan Akil Dağı’nın da stratejik önemde olduğunu belirten kaynaklar, Afrin’e yönelik bir hamlenin önlenmesi ve güvenliğin sürekli olabilmesi için TSK buradaki varlığının büyük önem taşıdığı belirtiliyor. Tel Rıfat’ın temizlenmesi sürecinde Anadan Üssü ve Akil Dağı’ndaki konuşlanmanın etkinliği artıracağı ifade edildi. Öte yandan Tel Rıfat halkı da Afrin ve Menbiç’te olduğu gibi terör örgütünün temizlenmesi için sokağa çıktı. Terör örgütünün rejimle büyük oranda anlaşması nedeniyle etkisini kaybetmiş olduğu ancak bölgedeki varlığını da sürdürdüğü değerlendiriliyor. (Karar)

Haberin Devamı