Gazete Vatan Logo

Harçlık uğruna öldü

Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencisi 24 yaşındaki Semih Mert geçtiğimiz hafta harçlığını çıkarmak için çalıştığı otomotiv fabrikasında 800 kilo ağırlığındaki kaynak makinesinin altında kalarak can verdi

Harçlık uğruna öldü

Bursa Nilüfer Sanayi Bölgesi’nde bulunan ACT otomotiv fabrikasında harçlığını çıkarmak için çalışan Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Semih Mert (24) yaklaşık 800 kilo ağırlığındaki kaynak makinesinin altında kalarak can verdi. Talihsiz gencin sınıf arkadaşı Mehmet Can, “Semih, ben dahil birçok arkadaşım gibi okulumuzdaki eğitim yeterli olmadığı için hem mesleği öğrenmek hem de maddi sıkıntılarını gidermek amacıyla çalışıyordu. Fabrikalardaki iş güvenliği eksikliğinden dolayı arkadaşımız feci şekilde can verdi” dedi.

5 ay önce işe başladı

5 yıl önce çok istediği makine mühendisliği bölümünü yaşadığı şehirde kazanan Semih, ailesinin tek erkek çocuğuydu. Aynı okulda Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümü’nde okuyan Gökçe Çokal’a aşık oldu. 3 yıllık beraberliklerinin ardından nişanlanan iki sevgili okulu bitirdikten sonra evlenme kararı aldı. Bursa’da ailesiyle beraber yaşayan Semih, endüstriyel kaynak makineleri üreten özel bir firma da 5 ay önce işe başladı. Bir yandan derslerine çalışıp bir yandan da çalışan Semih’i ölüm hayallerine giden yolda, çalıştığı fabrikada yakaladı. 6 Şubat’ta üretimi tamamlanan yaklaşık 800 kilo ağırlığındaki kaynak makinesini transpalet ile taşırken kaynak makinesinin altında kaldı. Trafoyla makinenin arasında sıkışan Mert, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalenin yapılmasının ardından yaralı olarak hastaneye kaldırılan genç üniversitelinin kalbi daha fazla dayanmadı ve 13 Şubat’ta hayatını kaybetti. Semih Mert’in aile yakınları şikayetçi olarak firmaya dava açacaklarını belirtti.

Haberin Devamı