Gazete Vatan Logo

Haraç kamerada!

Davut Sincar’ın, İSTOÇ’ta bir işyerine haraç almak için girerken polis kamerasına yakalandı

Sincar Çetesi’nin önemli isimlerinden Davut Sincar’ın bir işyerine haraç almak için girerken polis kamerasına yakalandığı ve adamlarına ‘dolandırıcılar ekmek teknemiz’ dediği ortaya çıktı.

100’den fazla suça karışmaktan dolayı geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir operasyonda gözaltına alınan Sincar Çetesi’nin önemli isimlerinden biri olan Davut Sincar’ın, İSTOÇ’ta bir işyerine haraç almak için girerken polis kamerasına yakalandı.

“Para geliyor mu?”

Elebaşılığını Cemal Sincar’ın yaptığı çetede ikinci isim olan Davut Sincar’ın haraç istediği bir işadamının “Benim şu anda param yok. İş yaptığım kişi beni dolandırdı. Gidip parayı ondan alın” demesi üzerine işadamının 800 bin TL’sini tahsil etmek için adamlarına talimat verdiği öğrenildi. Sincar’ın adamlarının da İSTOÇ’taki işyerine giderek dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen kişiden para tahsil ettiği ortaya çıktı. Çete üyelerinin belli aralıklarla bu işyerine giderek haraç almaya başladığı ve gelen paralardan memnun olan Davut Sincar’ın adamı Ahmet Ertokgöz ile yaptığı telefon görüşmeleri de dinlemeye takıldı.

- Davut: Ahmet para geliyor mu o kişiden?

- Ahmet: Evet abi.

- Davut: Tamam. Aman dikkat edin.

- Ahmet: Neden abi? Bir sorun yok ki.

- Davut: Oğlum dolandırıcılar bizim ekmek teknemiz.

- Ahmet: Haa. Tabi abi tabi.

- Davut: Ama inek süt verirken sütü kesmemek için de dikkat edeceğiz.

- Ahmet: Ya parası biterse abi.

- Davut: Oğlum dolandırıcıda her zaman para olur.

Gözaltına alınan çete üyesi 43 kişiden Murat Sincar, Cemal Sincar, Vedat Sincar ve Davut Sincar’ın da bulunduğu 23 kişi tutuklandı.

SİLAH DEĞİL ÇAKMAK!

Haraç görüşmesi polis kamerası tarafından çete üyelerinin bir dönem titancı olarak bilinen Kenan Seranoğlu’nu da dolandırdığı kişilerden koruduğu ortaya çıktı. Ele geçirilen silahın ise çakmak olduğu belirlendi.

Haberin Devamı