Gazete Vatan Logo

Harabeden beş yıldızlı okula!

Çatak’a 30 kilometre uzaklıktaki 35 haneli Uzuntekne Mahallesi’ndeki okul ve öğrencilerin kaderi, Gülseren Gürcü’nün mahalleye öğretmen olarak atanmasıyla değişti. Kendisi de büyük zorluklarla okuyan Gürcü, atandığı Uzuntekne Mahallesi ilkokuluna adeta hayat verdi. Öğretmen Gürcü’nün azim ve çabası, DHA’nın haberiyle kamuoyunda yankı bulurken, İstanbul’dan hayırsever bir iş adamından yardım geldi. Okulun tadilatı için iş adamı, Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 100 bin lira gönderdi. 41 öğrencinin eğitim gördüğü harabe haldeki okul, kısa sürede tadilattan geçirilerek yeniden yapıldı. Çatısı, duvarları, lavaboları, lojmanı, sıraları ve sınıfları tamamen yenilenen okula kalorifer tesisatı da döşendi. 50 yıldır sobayla ısıtılan okula kalorifer tesisatı çekilmesi en çok öğrencileri sevindirdi.

’En büyük mutluluk’
Okulun yeniden yapılmasını sağlayan öğretmen Gülseren Gürcü, “Şimdi öğrencilerimiz sıcacık sınıflarda daha iyi derslere konsantre olabiliyor ve kalitemiz artıyor. En büyük mutluluk bu” dedi.

Haberin Devamı

Artık hiç üşümüyoruz!
50 yıldır sobayla ısınan okulda kalorifer peteğini gören öğrenciler mutluluktan havaya uçtu. Çocuklar ders aralarında soluğu peteklerin yanında alıp ellerini ısıtmaya başladı.