Gazete Vatan Logo

Hapisteki tek Uzan Bahattin Uzan

Hapise girmeden önce VATAN’a konuşan Uzan “5 milyonda 1 hissem var diye mahkum ettiler” dedi

TMSF tarafından el konulan İmar Bankası’nın zarara uğratılmasına ilişkin davada “ihtilasen zimmet” ve “cürüm işlemek amacıyla oluşturulan teşekküle üye olmak” suçlarından 17 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan ve cezası onanan Bahattin Uzan tekrar cezaevine gönderildi. Uzan yaklaşık 6 yıl cezaevinde yatacak.

Şimdiye kadar kimseye konuşmayan Bahattin Uzan, ilk kez VATAN’a konuştu. Uzan, “Kardeşlerime kırgınım diyemem... Üzgünüm... Onlar için üzülüyorum... Kardeşlik öyle bir bağ ki.. Onların da beni düşündüklerini tahmin ediyorum...” dedi.

“Türk adaleti yıktı beni” diyen Uzan, “İmar Bankası davası’nda verilen karar adil bir karar değildir. Bu nedenle Türk adaletine gölge düşmüştür. Yıllar sonra Yassıada davaları gibi üzerinde çok konuşulacak ve sorgulanacaktır” diye konuştu.

Hiçbir zaman kaçmayı düşünmediğini belirten Uzan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurarak hakkını arayacağını söyledi.

Bahattin Uzan 45 yıllık inşaat mühendisi olduğunu, Kemal Uzan’ın yanında maaşlı çalıştığını, tek varlığı olan dairenin de TMSF tarafından satıldığını belirtti.

Uzan, “Kardeşlerinizle görüşüyor musunuz? Şimdi neredeler?” şeklindeki soruyu “Gerçekten hiçbir bilgim yok. Kardeşlerimle 4 yıldır hiçbir şekilde görüşmüyorum. 4 kardeşiz ve en küçüğü benim” diye yanıtladı.

“Cem Uzan hiç aradı mı sizi?” sorusuna da “Cem Uzan hiçbir şekilde arayıp sormadı. Davanın başından beri bilinen bir şey. Hastaneye geçmiş olsuna bile gelmedi. Telefon bile açmadı. Zaten 10 senedir konuşmuyoruz...” cevabını verdi.

Haberin Devamı