Gazete Vatan Logo

Hapisteki Çakal Carlos'a bir müebbet daha

Kendisini 'profesyonel devrimci' diye niteleyen, bir zamanların en çok aranan militanı olan 'Çakal Carlos’a Fransa'da bir müebbet cezası daha verildi...

Hapisteki Çakal Carlos'a bir müebbet daha

20’inci yüzyılın en ‘tanınmış’ militanı olan ve Fransa’da hapis yatan ‘Çakal Carlos’ lakaplı İlich Ramirez Sanchez yeni bir müebbet cezasına çarptırıldı. Venezuelalı Sanchez, 1974’te Paris’te bir mağazaya düzenlediği bombalı saldırı sonucu iki kişinin ölümüne, 34 kişinin de yaralanmasına neden olma suçlamasından bir ömür boyu hapis cezası daha aldı.

67 yaşındaki Sanchez’in avukatı Francis Vuillemin, savcının müebbet talebi karşısında müvekkillinin daha önce de iki kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını hatırlatmış, bu davadan çıkacak sonucun pratikte bir şey değiştirmeyeceğini söylemişti.

ÇAKAL CARLOS KİMDİR?

‘Çakal Carlos’, 1970 ve 1980’lerde sol hareketler ve Filistin kurtuluş mücadelesi adına düzenlediği suikastlarla gündeme gelmişti. Uzun yıllar istihbarat teşkilatlarını peşinde koşturan, Sudan tarafından Fransa’ya teslim edilen Sanchez, 1975’te Paris’te üç kişinin öldürülmesiyle ilgili bir davada ve 1982-1983’de yine Fransa’da 11 kişinin ölümüne ve 140’tan fazla kişinin yaralanmasına yol açan dört saldırıyı azmettirmekle suçlandığı davada ömür boyu hapis cezası almıştı.

Haberin Devamı

Çakal Carlos söz konusu saldırıları Mossad’ın düzenlediğini savunmuş ve mahkeme salonunda, “Birisi 30 yıl boyu savaşırsa, çok fazla kan dökülür. Fakat biz kimseyi para için öldürmedik; bir dava için, Filistin’in kurtuluşu için öldürdük” demişti.