Gazete Vatan Logo

Hapçı psikopatlar

55 saatte 7 kişiyi öldüren iki katil dün Ankara Gölbaşı’nda kendilerini arayan sivil jandarma aracını gasp etmeye kalkınca yakayı ele verdi

Bursa-İzmit, Adana- Mersin hattında ölüm saçan otoyol canilerinin son durağı Ankara’ydı. Seri katiller Mehmet Karahasan ve Yiğit Bekçe, başkentte de yine bir benzin istasyonunda 2 kişiyi öldürdükten sonra yakayı ele verdi. Seri cinayete karışan üçüncü kişi Aykut Okumuş da dün akşamüstü saatlerinde Hendek civarında yakalandı. İşte seri cinayetlerin yakalanma hikayesi, katillerin aralarında geçen akıl almaz diyaloglar ve ifadeleri...

Sivil polis aracını gaspa kalkınca yakalandılar
Son olarak Ankara’da, biri pompacı, diğeri ise hemşehrisine bayram ziyaretine gelmiş bir vatandaşı öldüren seri katiller cinayetin ardından rotalarını Kızılcahamam’a çevirdi. Zanlılar, yolda devriye gezen Jandarma Trafik Timleri tarafından durduruldu. Kimlik istenmesi üzerine paniğe kapılan saldırganlar, arabalarını yakarak kaçtılar. Herhangi bir arabayı gasp etmek istediler. Farkında olmadan kendilerini bulmaya çalışan sivil jandarma timinin aracını durdurdular. Pompalı tüfeğin tutukluk yapması üzerine yakalandılar.

Üzerlerinde hap, esrar ile kurbanların ‘cep’i çıktı
Zanlıların üst aramasında esrar, uyuşturucu hap, pompalı tüfek, kurusıkı tabanca ve gasp ettikleri 3 araca ait ruhsat ve 100 ABD Doları, 865 YTL para, 150 YTL’lik benzin çeki ile 3 cep telefonu ele geçirildi. Öldürdükleri kişilere ait cep telefonları da üzerlerindeydi. “Kurt” ve “hilal” dövmeleri bulunan zanlıların olay sırasında uyuşturucu aldığı belirlendi. Uyuşturucunun etkisi henüz geçmediği için sorguları güçlükle yapıldı.

‘Eşantiyon bez istedik vermeyince öldürdük’
Zanlılardan Mehmet Karahasan ilk sorgusunda “Babamın kanlılarını öldürmek için, namus için yola çıktık. Sonra da geriye dönemedik” dedi. Ancak sonraki ifadeler daha korkunçtu... Benzinlikteki cinayetin gerekçesi olarak zanlıların “Eşantiyon bez istedik vermeyince sinirlenip öldürdük” dedikleri bildirildi. Ve suçu birbirlerine attılar. Yiğit Bekçe “Hepsini Mehmet Karahasan öldürdü ben otomobildeydim” dedi.

‘Kim çok ateş etti, öyle değil böyle vurulur’ kavgası
Saldırganlar arasında geçen ilginç diyaloglara tanık olanlar da vardı. Ankara’daki benzinlik istasyonunda markette üçüncü kişi daha vardı. Arkada uyuyan Recep Aypek, arkadaşlarının öldürülüşünü duysa da korkudan dışarı çıkamadı. Aypek, 13 el ateş eden zanlıların 12 fişek bulması üzerine birbirleriyle, “sen daha çok ateş ettin” diye tartıştıklarını duydu. Saldırganların, birbirlerine “Cinayet böyle işlenir, öyle işlenmez” diye nazire yaptığı öne sürüldü.

55 saatte yedi kişiyi öldürdüler
İşte kurbanlar...

Tarih 19 Ekim, saat: 23:15.
Seri katillerin ilk durağı Bursa’ydı. Mehmet Karahasan ve Yiğit Bekçe’nin ilk hedefi eski bir arkadaşlarıydı. Gemlik ilçesi Balıkpazarı’nda, uyuşturucu alışverişindeki bir anlaşmazlık nedeniyle Melih Siren’i av tüfeğiyle 2 el ateş açıp yaraladılar. Saat 23.55’te, polisten kaçarken Yalova’da 77 HF 309 plakalı kiralık otomobille trafik polislerine yakalandılar. Karahasan’ın ehliyetini alan polis, arka koltuktaki pompalı tüfeği fark etti. Polisin tüfeği gördüğünü anlayan Karahasan ehliyetini poliste bırakıp hızla uzaklaştı. İşte psikopat iki katilin, dehşet serüveni böyle başladı...

1/ Tarih 20 Ekim Cuma Saat: 23.30
Yer: Bursa-Yalova karayolunda Kardelen kestane şekeri mağazası. Kurban ise tezgahtar Hüseyin Çalışkan. Direnince pompalı tüfekle gözünden vurularak öldürüldü. Dumlupınar Üniversitesi öğrencisiydi...

2/ Tarih 21 Ekim Cumartesi Saat: 04.30
Yer: İzmit, D-100 karayolu üzerinde Can Pişmaniye dükkanı. 21 yaşındaki tezgahtar Fatih Kılıç direnince pompalı tüfekle gözünden vurularak öldürüldü.

3/ Tarih 21 Ekim Cumartesi Saat: 13.00
Yer: Sakarya’nın Hendek ilçesinde bir akaryakıt istasyonu. İstasyonda çalışan Mehmet Çakır başından vurularak öldürüldü. Benzinliğin karşısındaki arazide hayvan otlatırken olayı gören çoban Dursun Dere ise ateş edilince yaralandı.

4/ Tarih 22 Ekim Pazar Saat: 08.45
Yer: Mersin’in Erdemli İlçesi’ne bağlı Tömük Beldesi’nde bir market. Özcan Köse işyerini açarken öldürüldü. 1 ay önce baba olmuştu, 26 yaşındaydı.

5/ Tarih 22 Ekim Pazar Saat: 22.00
Yer: Adana-Pozantı Otoyolu, Toros Gülek Tüneli yakınları... Kurban Bekir Ciritçi. Kullandığı 33 NZ 802 plakalı otomobili durduruldu, omuzundan vurularak öldürülmüş halde bulundu. Çiftçilikle uğraşıyordu. Ciritçi’nin oğlu Yağız’ı ise katiller aracına bindikten sonra bir yakınına bırakarak kurtardığı öğrenildi.

6/ Tarih 23 Ekim Pazartesi Saat: 01.30
Yer: Ankara-Konya yolu üzerindeki benzinlik. İskenderunlu Enver Aycık 6 kurşunla öldürüldü. Ayıcık, markette çalışan hemşehrisi Nedim Omuzlubozlu’yu bayram ziyaretine gitmişti. Sabah birlikte İskenderun’a gideceklerdi.

7/ Tarih 23 Ekim Pazartesi Saat: 01.30
Yer: Ankara. Aynı benzin istasyonundaki diğer kurban ise pompacı Necati Yücel’di. Gece nöbetçi olarak çalışırken bedenine isabet eden 6 kurşunla hayatını kaybetti.

Kasiyeri de vuracaklardı polis kurtardı
Tarih 21 Ekim cumartesi, saat 01.30. Seri katillerin kestaneciden sonra, pişmaniyeciden önceki durağı ise İzmit’teki Petrol Ofisi istasyonuydu. Tezgahtar cinayetinin ardından yola koyulan gözü dönmüş saldırganlar, yol üzerindeki bir başka benzin istasyonunu hedef almıştı. Ancak gelen polisler, seri cinayete bir halka daha eklenmesine engel oldu. Markete giren katiller, kasiyer kasanın başına geçtiği sırada silahlarını çekmek üzereyken içeri trafik ekibi girdi. Hemen marketten çıkan saldırganlar, şüphe çekmemek için 20 YTL’lik benzin alarak uzaklaştı. Hatta giderken, polis arkalarından bakıyordu, farkında bile değildi. O sırada kameralar kayıttaydı.

Suç dosyaları kabarık
Mehmet Karahasan, Sakarya’nın Akyazı İlçesi nüfusuna kayıtlı. 24 yaşındaki Karahasan, henüz 14 yaşındayken Akyazı’da bir kavgada bıçakda adam öldürmek suçundan cezaevine girdi. 1999 yılında “Rahşan affı” olarak bilinen Şartla Salıverme Yasası’ndan yararlanarak cezaevinden çıktı. 29 yaşındaki Yiğit Bekçe, Bursa’nın Gemlik İlçesi nüfusuna kayıtlı. Bekçe, 1991 yılında hırsızlık yaparak ilk suçu işledi. Çoğu Gemlik’te hırsızlık, uyuşturucu kaçakçılığı, silahla yaralama, kadın kaçırma, gasp, ruhsatsız silah taşımaktan 18 suçtan sabıkalı. Bekçe, ayrıca çıkar amaçlı suç örgütü kurma, adam yaralama ve Ateşli Silah Yasası’na muhalefetten aranıyordu.

Türkiye’den kaçacaklardı
İşlenen seri cinayetlerin ardından 34 HP 185 plakalı otomobilin sahibi Aykut Okumuş ise şu ifadeyi verdi: “İkisi gelip bana ’Biz cinayet işledik. Geride delil bırakmamak için aracını yakacağız. Ardından Suriye sınırından geçip Türkiye’den kaçacağız’dediler. Ben de kendime ait olan 54 HP 185 plakalı Şahin marka otomobilimi, günlüğü 60 YTL’den kiraya verdim.”

Haberin Devamı