Gazete Vatan Logo

Hani'de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

DİYARBAKIR Valiliği Hani İlçesi’nde 9 mahallede önceki gün saat 18.00’de başlatılan sokağa çıkma yasağının, bugün saat 17.00’de sona erdiğini belirtti.

Diyarbakır Valiliği, Hani İlçesi’nen 9 mahallesinde önceki gün PKK’ya operasyon yapılacağını belirterek, saat 18.00’den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Valilik, sokağa çıkma yasağının bugün saat 17.00’de sonerdiği açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

"Lice Jandarma Komdo Alay Komutanlığı emrine verilen birlikler ile Lice ilçesi sözde Zara bölgesindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten Bölücü Terör Örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek ve BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen silahlar ile depo ve sığınaklarda bulunan diğer malzemeleri ele geçirmek, bölgedeki mahallelerde mevcut aranan şahısları yakalamak, ev ve eklentilerinde adli arama faaliyeti icra etmek maksadıyla, Hani Mazili ve Çağıl Mahalleleri ile Dakyanus Tepe arasında kalan bölgede operasyonel faaliyet planlanmış ve faaliyet 27-29 Eylül 2015 tarihleri arasında faaliyet icra edilmiştir. İcra edilecek operasyon esnasında, BTÖ tarafından gerçekleştirilebilecek eylemlerin yapılması halinde vatandaşların can ve mal güvenliği ile güvenli seyahat etme hürriyetinin ortadan kalkacağı göz önüne alındığında, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu (Vali, il sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatının amiridir. Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gereken tedbirleri alır.) ve (İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğini sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır...) maddeleri gereğince 26 Eylül 2015 günü saat 22.30’dan itibaren bölgedeki operasyonun sona ermesine kadar faaliyetin icra edileceği alan Hani İlçesi Uzunlar Mahallesi, Kırım Mahallesi, Şaklat Mahallesi, Mezel Tepe, Gökçe Mahallesi, Uçarı Mahallesi, Serince Mahallesi, Arıklı Mahallesi ve Duruköy Mahallesi ile sınırlı olmak üzere ilan edilen sokağa çıkma yasağı 29 Eylül 2015 Salı günü saat 17.00’de sona ermiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Haberin Devamı