Gazete Vatan Logo

Hangi odayı ne renge boyamalısınız?

Odalarınızın yapısına ve işlevine uygun rengi belirlediniz mi?

Her odanızı aynı renkte boya yapamayacağınızı biliyorsunuz. Çünkü bunu yaparsanız eviniz birbirine benzeyen odalarla boğucu ve sıkıcı bir hal alır. Bunu önlemek için odalarınızın yapısına ve işlevine uygun renkler seçmelisiniz. Nasıl mı?

Size vereceğimiz mekânlara uygun renk önerileriyle hangi odada hangi renkleri kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Antre

Evinize bir misafir geldiğinde onları karşıladığınız ilk mekân tabii ki antredir. Bu yüzden misafirlerinizi en sıcak şekilde karşılamak için antrenizde kullandığınız renklerin oldukça sıcak olmasına özen göstermelisiniz. Krem, fildişi, kum taşı ya da vanilya gibi beyazın sıcak tonları antreniz için oldukça uygun renkler.

Salon

Antrenizde karşıladığınız misafirlerin en çok zaman geçireceği yerlerden biri salonunuz olduğu için, salon dekorasyonunuza oldukça önem vermeniz gerekiyor. Salonunuzda vermek istediğiniz havaya göre canlı ya da pastel renkleri tercih edebilirsiniz. Cesur renkleri kullanmanın en iyi yeri salondur. Mobilyalarınız ve aksesuarlarınız koyu tonlardaysa pastel tonlardan yardım alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Mutfak

Siz siz olun mutfağınızı renksiz bırakmayın! Canlı, hareketli, enerji verici renklerle mutfağınızı buluşturmaktan çekinmeyin. Limon yeşil, gülpembe, açık somon gibi sıcak renklerini tercih etmeniz yerinde olacaktır. Tabii mutfak dolaplarınızın renginin de duvar renklerinizi seçerken önemli olduğunu unutmamanız gerekiyor.

Banyo

Banyolar genellikle küçük alanlar olduğu için daha geniş göstermek adına ferahlık verecek açık tonları tercih etmelisiniz. Buz beyazı, nil yeşili, açık mavi yada Ihlamur gibi renkler oldukça uygundur. Mavi ve yeşilin tonlarını tercih etmeniz suyu çağrıştırması açısından da doğru alternatifler olabilir.

Yatak odası

Yatak odanızda koyu ve canlı renkler kullanmanız güçlü bir vurgu yapmanızı sağlayacaktır. Kese kağıdı ve koyu kahve tonlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca açık mavi ve pembe gibi renkler de huzurlu bir uyku sağlayacaktır.

Çocuk odası

Çocuk odalarınızı yaratıcılığı artıran turuncu, yeşil gibi renklere boyayabilirsiniz. Ayrıca duvarları renkli desenlerle buluşturabilirsiniz. Eğer çocuğunuz uyumakta zorluk çekiyor ya da hiperaktifse açık mavi tonları da uygun olacaktır.

Haberin Devamı