Gazete Vatan Logo

Hangi durumlarda işçi çalışmadığı halde çalışmış kabul edilir?

İş Kanunu'na göre bazı durumlarda işçi çalışmamış olsa bile o süreler çalışma süresinden sayılır ve ona dahil edilir. İşçinin fiili olarak çalışmadığı ancak özel durumlarından dolayı çalışmış sayıldığı durumlar yasada açıkça belirtilmiştir. İşte çalışma süresinden sayılan haller!

Hangi durumlarda işçi çalışmadığı halde çalışmış kabul edilir?

İşçiler, bazı şartlarda çalışmıyor olsalar bile kanuna göre o süreler çalışmış olarak kabul edilir. İşçilerin çalışma sürresinden sayılan halleri 4857 sayılı İş Kanunu'nda belirtilmiştir.

ÇALIŞMA SÜRESİNDEN SAYILAN HALLER NELERDİR?

a) Madenlerde, taşocaklarında yahut her ne şekilde olursa olsun yeraltında veya su altında çalışılacak işlerde işçilerin kuyulara, dehlizlere veya asıl çalışma yerlerine inmeleri veya girmeleri ve bu yerlerden çıkmaları için gereken süreler.

b) İşçilerin işveren tarafından işyerlerinden başka bir yerde çalıştırılmak üzere gönderilmeleri halinde yolda geçen süreler.

c) İşçinin işinde ve her an iş görmeye hazır bir halde bulunmakla beraber çalıştırılmaksızın ve çıkacak işi bekleyerek boş geçirdiği süreler.

d) İşçinin işveren tarafından başka bir yere gönderilmesi veya işveren evinde veya bürosunda yahut işverenle ilgili herhangi bir yerde meşgul edilmesi suretiyle asıl işini yapmaksızın geçirdiği süreler.

e) Çocuk emziren kadın işçilerin çocuklarına süt vermeleri için belirtilecek süreler.

Haberin Devamı

f) Demiryolları, karayolları ve köprülerin yapılması, korunması ya da onarım ve tadili gibi, işçilerin yerleşim yerlerinden uzak bir mesafede bulunan işyerlerine hep birlikte getirilip götürülmeleri gereken her türlü işlerde bunların toplu ve düzenli bir şekilde götürülüp getirilmeleri esnasında geçen süreler.