Gazete Vatan Logo

Hanedanın son gelini

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in gündeme getirdiği son padişah Vahdettin'in 3'üncü kuşak torunu Halil Özbaş, muhteşem bir düğünle Mukan Perinçek'in kızı Sirmen ile dünyaevine girdi

Damat Osmanlı'nın son padişahı Vahdettin'in kızı Hümeyra Sultan'ın torunu... Gelin hanım ise Aydınlı tanınmış iş adamı, Futbol Federasyonu eski Yönetim Kurulu Üyesi Mukan Perinçek'in kızı... Çiftin düğünü de damadın babası Halim Özbaş'ın sahibi olduğu Kuşadası'ndaki ünlü Kısmet Otel'de yapıldı. Düğüne İzmir sosyetesinin önde gelen simalarının yanı sıra hanedandan da isimler katıldı. Mukan Perinçek'in futbol camiasından arkadaşları Özkan Sümer, Gündüz Tekin Onay, Haluk Ulusoy, siyasetçilerden İsmet Sezgin, Nahit Menteşe, Yüksel Yalova, Ali Uzunırmak, Emin Şirin, basın camiasından Murat Bardakçı, Mehmet Ali Birand ve Aydın Valisi Mustafa Malay konuklar arasındaydı.

Neslişah Sultan düğün için geldi
Vahdettin'in torunu Neslişah Sultan (Osmanoğlu) da düğünün onur konuğuydu. Neslişah Sultan'ı, haneden soyundan gelen Emel Şirin, Jale Aksal ve Lübna Bercavi nikah töreni boyunca yalnız bırakmadı. Nikahı kıyan Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, "Osmanlı, ataerkil bir toplumdu. Ancak günümüzde bizleri bulunduğumuz yerlere getiren, bizleri yaşatan annelerimiz. Bunu göz önüne alırsak, nikah defterini yine geline vereceğim" diye konuştu.

Haberin Devamı