Turp gibi sağlıklı olmak için kara turp

Doğal vitamin ve mineral kaynağı olan kara turp, çinko, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir ve yüksek oranda C vitamini içerir. Kara turp serbest radikalleri nötralize ederek hasarlara karşı vücudumuzun korunmasına yardımcı yüksek oranlarda antioksadandan zengindir. Yüksek potasyum içeriğinden dolayı kan basıncını düşürmeye yardımcı olan turpun faydaları bunlarla sınırlı değil elbette ki... Geçmek bitmek bilmeyen öksürükten, diş eti çekilmesine, saç dökülmesine, saçın erken beyazlamasını önlemeye, ciltte ki sivilce sorunlarına, kansızlığa, kemik erimesine, eklem ağrılarına, erkeklerde iktidarsızlık problemlerinden, böbrek taşı düşürmeye kadar uzun yıllardır destekleyici tedavi yöntemi olarak kullanılıyor. Her şeyin azı karar çoğu zarar olduğunu da hiçbir zaman unutmamak gerekiyor, bu durum turp içinde geçerli. Oksalat içeren kara turp, böbreğinden oksalat taşı düşürenler için kullanımı sınırlı olmalı. İshal ve gaz sancısı çekenler, hassas bağırsak sendromu yaşayanlar ve troid rahatsızlığı olanlarda kullanımını minimumda tutmalı ve hekimlerine danışılarak tüketmeliler.

Haberin Devamı

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN KAYNAR TARİFİ

- 2 lt su

- 1/2 kara turp(küp küp kesilmiş)

- 2 kök zencefil

- 2 kök zerdeçal

- 2 kök meyan kökü

- 1 tatlı kaşığı tane yenibahar

- 2 kök tarçın

- 2 kök havlucan

- 1 tatlı kaşığı karanfil

- 1 tatlı kaşığı kakule

- 2 kalıp kızamık şekeriüzerini süslemek için kavrulmuş susam ve badem tozu

Genişçe bir tencereye 2 lt su ve kızamık şekeri konulup şeker eriyinceye kadar karıştırılarak kaynatılır ve ocağın altı kısılır, temiz bir tülbentin içerisine tüm malzemeler eklenir ağzı bağlanır ve tencerenin içerisine bırakılır, kısık ateşte 10 dakika daha kaynatılır ve ocağın altı kapatıldıktan sonra 5 dakika demlendirilir ve ister sıcak ister soğuk olarak günde 2 bardak tüketilir.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEYE YARDIMCI LOSYON TARİFİ

- 1 tatlı kaşığı turp tohumu yağı

- 1 tatlı kaşığı dul avrat otu yağı

- 1 çay kaşığı karpuz çekirdeği yağı

- 1 çay kaşığı Hint yağı

- 1 çay kaşığı çörekotu yağı

Haberin Devamı

- 1 çay kaşığı baobab yağı

-1/2 çay kaşığı squalane

Tüm yağlar ufak bir kasede karıştırılır ve haftada üç gün saç diplerine parmak uçları ile masaj ile iyice yedirilir. 23 saat bekletildikten sonra saç tipine uygun doğal bir şampuan ile yıkanır.

KİRPİKLERİ UZATMAYA YARDIMCI YAĞ KARIŞIMI TARİFİ

- 1 tatlı kaşığı kara turp tohumu yağı

- 1/2 çay kaşığı squalene

- 1 tatlı kaşığı civan perçemi yağı

Ufak koyu renkli bir şişenin içerisinde yağlar karıştırılır ve her gece yatmadan kirpik dibinden ucuna kadar sürülür, bu işlemi yaparken eski bir rimel fırçasından yardım almanızı öneririm.

ÖKSÜRÜK İÇİN KARATURP VE BAL KÜRÜ

- 1 adet karaturp n 23 yemek kaşığı bal veya agave şurubu n 1 çay kaşığı zencefil tozu n 1 çay kaşığı tarçın tozu

- 1 su bardağı

Kara turpu iyice yıkayın ve kurulayın.Daha sonra baş kısmından serçe parmağı kalınlığında kesin ve bir bıçak yardımıyla içini hafifçe oyun, karaturpun alt kısmınada ufak bir delik açın ve bir bardağa karaturpu oturtun. İçerisine zencefil, tarçın ve kestane balını ekleyin eğer şeker hastası iseniz bunu agave şurubu ile de hazırlayabilirsiniz. Önceden kestiğimiz parçayı kapak gibi karaturpun üzerine kapatın ve serin bir yerde bir gece boyunca bekletin. Sabah bardağın içerisinde karışımın hazır olduğunu göreceksiniz. Günde 3 defa 12 tatlı kaşığı tüketmeniz yeterlidir. 7 gün boyunca küre devam etmenizi öneririm.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR